BMW Alpina predstavila XB7 Manufactur, cijena 190.500 evra

G.S.
Foto: Alpina

Alpina je predstavila poboljšanu verziju modela XB7, koja nosi oznaku Manufaktur.

SUV visokih performansi dobio je nove felge, više kože u unutrašnjosti i širi izbor opcija personalizacije za modelsku 2025. godinu. BMW Alpina XB7 je model prisutan od 2020. godine, ali je značajno obnovljen 2022. godine. Upravo na tom faceliftu je zasnovan i novi XB7 Manufactur za 2025. godinu, no donosi i neke dodatne karakteristike kako bi bio privlačniji kupcima luksuznih SUV-ova.

Promjene eksterijera su ograničene na novi set 23-inčnih Alpina Classic kovanih felgi s Aluminium Satin završnom obradom te na nešto naglašeniji stražnji difuzor. Karoserija je dostupna u Alpina plavoj i Alpina zelenoj II boji, a na raspolaganju su i druge opcije iz BME Individual kataloga. Sve se mogu kombinovati s Black Line i Aluminium Satin Line opremom, čime se dodaju crni ili sjajni detalji eksterijera i unutrašnjosti, prenosi Kliks.

BMW Alpina XB7 Manufactur standardno dolazi s dodatnom kožom u unutrašnjosti, no najviše pažnje ipak privlači Lavalina opcija potpuno kožnog interijera. Ovo zahtijeva više od 100 sati ručnog rada za rezanje i šivanje 427 komada kože. Presvlake su dostupne s bilo kojom završnom obradom, a tu su i Manufactur oznake na patosnicama te specijalna pločica na centralnoj konzoli.

Ispod haube se nalazi 4,4-litarski V8 twin-turbo motor, koji razvija 621 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem osmostepenog automatskog mjenjača i BMW-ovog xDrivee sistema, a SUV je opremljen i elektronski varijabilnim stražnjim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. U poređenju sa standardnim modelom BMW X7, Alpina XB7 ima sportski podešeni zračni ovjes koji se automatski spušta pri većim brzinama. Upravljač postaje oštriji, a za zaustavljanje se brine kočioni sistem visokih performansi s većim bušenim diskovima i plavim kočionim kliještima.

Alpina je dosad proizvela 2.880 primjeraka modela XB7, od čega 550 za evropsko tržište. CIjena modela BMW Alpina XB7 Manufactur (2025) u Njemačkoj iznosi 190.500 evra, dok se isporuke očekuju u martu naredne godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana