Beogradski sajam: Najskuplji BMW vrijedan 174.462 evra našao svog kupca

B92
Beogradski sajam: Najskuplji BMW vrijedan 174.462 evra našao svog kupca

Beograd - Najskuplji i najekskluzivniji BMW model koji je izložen na Salonu automobila u Beogradu, SUV X5 M, prodat je trećeg dana ove manifestacije.

Novi BMW X5 M, koji je srpsku premijeru imao upravo na Beogradskom sajmu, nakon predstavljanja na salonu u Ženevi, prodat je po sajamskoj cijeni od 174.462 evra.

Automobil je pogonjen moćnim 4.4 litarskim twin-turbo V8 motorom koji proizvodi 575 konja, u rasponu od 6.000 do 6.500 o/min, dok maksimalni obrtni moment iznosi 750 Nm.

Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću novog, osmobrzinskog M Steptronic automatskog mijenjača, koji je dobio prednost u odnosu na stari šestostepeni automatik.

BMW X5M iz mjesta do stotke ubrzava za 4,2 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h

Pored ovog modela, na štandu BMW-a u Hali 1 posjetioci po prvi put u Srbiji zemlji mogu da vide restilizovanu Seriju 1.

Najmanji BMW prošao je kroz obiman redizajn kako spoljašnjosti tako i unutrašnjosti. Intervencije su uočljive na farovima, koji su dobili dinamičniji oblik, dok je maska hladnjaka nešto šira, a izmjenjen je i branik.

LED dnevna svijetla su od 2015. standardni dio opreme, dok kupci prvi put kao opciju mogu da dobiju farove sa kompletnom LED tehnologijom.

Restilizovani BMW Serije 1 izgubio je karakteristična stop svjetla koja su se nalazila na uglovima karoserije.

Umjesto njih, ugrađene su veće, dvodijelne svjetlosne grupe koje jednim dijelom zauzimaju površinu vrata prtljažnika. Pored toga, preoblikovan je i zadnji branik automobila.

BMW je u enterijeru izmjenio dizajn komandi za radio i klima uređaj, ekran multimedijalnog sistema i još neke ukrasne detalje.

 

Na Sajmu automobila izloženi su i BMW H4 i novi H6, a najveće interesovanje vlada za modelima Dž3, kao i za Serijama 3 i 5 za koje još od februara 2015. važe posebne pogodnosti pri kupovini.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana