Audi RS3 stiže u septembru s više od 400 konjskih snaga

GS
Audi RS3 stiže u septembru s više od 400 konjskih snaga

"Super hatchback" Audi RS3 debitovaće u septembru 2021. godine, a nagovješteno je da će ga pokretati petocilindrični motor.

Audi RS3 se nalazi u finalnoj fazi razvoja i pojavit će se u septembru naredne godine, a šef marketinga za Audi Sport Frank Mikl je za Auto Eksres rekao da fanovi mogu biti sigurni da će inžinjeri obaviti sjajan posao kada je riječ o trećoj generaciji ovog modela.

Mikl je kazao da će novi Audi RS3 biti jedna od najuspješnijih priča brenda te je nagovijestio da će ga pokretati petocilindrični motor.

" RS3 je jedan od modela Audi Sporta koji izaziva najviše emocija, a takođe je veliki dio DNK našeg brenda. Možete biti sigurni da će svaki budući RS model uvijek isticati dobre aspekte i karakteristike", dodao je on.

Međutim, detalje nije želio otkrivati osim što je rekao da ćemo na debi modela čekati još nekoliko mjeseci. Pomenuti magazin je otkrio da će budući rival modela Mercedes-AMG A45 biti predstavljen u septembru.

RS3 je dosad viđen nekoliko puta tokom testiranja na Nurburgringu te se može zaključiti da je ovaj super hečbek, koji će razvijati više od 400 KS, u završnoj fazi razvoja.

Na špijunskim fotografijama je viđen branik sa širim usisnicima, agresivni stražnji difuzor i posebni body kit po kojem će se razlikovati od ostatka A3 ponude. Dodatni otvori su na lukovima prednjih točkova koji služe za bolje hlađenje motora, pragovi su dublji u odnosu na standardni A3, a nazad su novi difuzor, široki ovalni završeci izduvnih cijevi i veći spojler.

Novi Audi RS3 je baziran na najnovijoj verziji MQB platforme iz Volksvagen Grupe. Testni primjerci su bili niži u odnosu na standardni A3 zbog svog ovjesa, a tu su i perforirani kočioni diskovi s većim kočionim kliještima.

Ispod haube će biti 2,5-litarski petocilindrični turbobenzinac koji se koristi i u najnovijem Audiju RS Q3, ali će u ovom slučaju isporučivati oko 415 KS i 500 Nm obrtnog momenta, a ne standardnih 395 KS i 480 Nm. To će Audiju RS3 omogućiti da se takmiči s opasnim rivalom, a to je Mercedes-AMG A45 S sa 415 KS, prenosi Kliks.

Motor će biti uparen sa automatskim mjenjačem s duplim kvačilom i Audijevim Ljuattro pogonom na sva četiri točka. Šasija i pogon će koristiti "tehnološki arsenal" fokusiran na performanse kao što su prilagodljivi amortizeri, torlje vectoring sistem, adaptivni električni servo upravljač.

Datum početka prodaje zasad nije poznat, kao ni cijena

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana