Audi diže ruke od kabrioleta i kupea

G.S.
Foto: Autoexpress.co.uk

A5 Kupe i A5 Kabriolet se više ne proizvode i neće imati nasljednike.

Da se modelima Audija sa 2 vrata crno piše nagovešteno je još 2019, kada je ukinut A3 Kabriolet.

Trend se nastavio prošle godine kada je označen kraj za modele TT Kupe i TT Roadster, da bi pre nekoliko meseci, poslednji Audi R8 sišao sa proizvodne trake, čime je praktično stavljena tačka na Kupe i Spajder verzije ovog supersportskog automobila sa centralno postavljenim motorom.

Prošle nedelje, Audi je najavio svoju liniju modela za 2025. za Sjedinjene Države uz izostanak modela A5 Kupe i A5 Kabriolet.

Sajt Motor1 je pokušao da nešto više sazna od nemačkog premijum brenda o sudbini poslednja dva navedena modela.

Da ne bude zabune, riječ je o odlazećim vezijama Audija A5, a ne novoj „petici“ koja je predstavljena u utorak i koja je u stvari naslednik Audija A4, sa drugačijom oznakom zbog promenjene nomenklature te marke, prenosi B92.

Sajtu je potvrđeno da je proizvodnja modela A5 sa dvoja vrata došla do kraja. To uključuje njihove S i RS varijante visokih performansi.

To zapravo znači da Audi više ne proizvodi kupe i kabriolet. Zamjene za stare A5 modele nisu planirane, pa stoga poslednjih godina nije bilo nikakvih „špijunskih“ fotografija prototipova koji bi bili snimljeni tokom testiranja, 

Nova generacija A5 linije (nekadašnji A4) sastoji se od samo dva člana: A5 Sedan i A5 Avant. Oba već imaju „vruće“ S5 verzije, a sledi vrhunski RS5.

Audi je ipak nagovjestio da će „jednog dana“ vratiti TT i R8 u ponudu kao električne automobile, ali bez otkrivanja određenog vremenskog okvira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana