Aston Martin DBS i DB9 kako ih vidi Zagato

Agencije
Aston Martin DBS i DB9 kako ih vidi Zagato

Aston Martin i Zagato još jednom su udružili snage. Ovoga puta povod je vijek postojanja britanskog proizvođača, a krajnji rezultat je zaista impresivan.

Zagato je unio preko potrebnu dozu italijanskog stila u obilježavanje stogodišnjice čuvene ostrvske automobilske marke.

Italijani su dizajnirali dva jedinstvena automobila - DBS Coupe Zagato Centennial i DB9 Spuder Zagato Centennial. S obzirom da je riječ o vozilima koja su kreirana povodom značajnog jubileja, osvrt na jedan period istorije Aston Martina naglašen je retro dizajnom.

Automobili odišu elegancijom karakterističnom za Zagato, a zadržane su i specifičnosti Aston Martina, poput prepoznatljive maske hladnjaka.

Zagato je ostao doslijedan svom stilu oblikvanja krova kabine kod Coupea, tako da on ima poznato, dvostruko talasasto zaobljenje:

Aston Martin DBS Coupe Zagato Centinneial namjenjen je kupcu iz Japana, čiji je intezitet ostao nepoznat, baš kao i suma novca koju je novi vlasnik morao da izdvoji da bi uživao u ovom jedinstvenom automobilu.

Aston Martin DB9 Spuder Zagato Centinneial dizajniran je u sličnom stilu, a umjesto tvrdog krova, automobil ima sklopivi platneni krov:

Za razliku od kupca prethodnog modela, budući vlasnik kabrioleta nije anoniman. U pitanju je američki kolekcionar automobila, Piter Rid, koji u posjedu već ima jedan Aston Martin nastao u saradnji sa kućom Zagato - model DB7 Zagato iz 2002.

Zagato za sada nije objavio tehničke detalje i specifikacije motora ova dva modela, a vjeruje se da su za pogon upotrebljene V12 jedinice iz originalnih verzija DBS i DB9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana