Aniščenko: Ruski automobili mnogo se koriste u BiH

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Zamjenik generalnog direktora Privredne komore Nižnjeg Novgoroda Anatolij Aniščenko izjavio je danas u Banjaluci da se automobili "lada", ali i vozila drugih proizvođača automobilske industrije iz Rusije, mnogo koriste na tržištu BiH.

Aniščenko je prilikom posjete prodajnom salonu "Lada auta" u Banjaluci izrazio nadu da će doći do povećanja kapaciteta izvoza automobila iz Rusije u BiH.

"Ono što smo vidjeli daje nam nadu da će se automobilska industrija još više razvijati na tržištu BiH i da će proizvodi ove industrije dati svoj doprinos da se poveća eksport proizvoda iz Rusije", rekao je Aniščenko novinarima.

Vlasnik "Lada auta" u Banjaluci Željko Ćeić naveo je da je od gostiju iz Rusije dobio uvjeravanja da će Ruska Federacija nastaviti sa proizvodnjom vrlo kvalitetnih automobila, koji zadovoljavaju potrebe kupaca u BiH.

"Riječ je o visoko kvalitetnim vozilima 'lada', 'gaz', 'uaz', 'ural', 'kamaz', koje najčešće prodajemo za potrebe rudnika, elektro-preduzeća, za preduzeća u oblasti šumarstva i druge privredene grane. Svi naši kupci su izuzetno zadovoljni kvalitetom ruskih automobila, koji su namijenjeni i za najteže terene kakvi su rudnici", rekao je Ćeić.

On je najavio da će u narednih četiri do pet mjeseci na tržište Republike Srpske doći nova "lada niva".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana