Alonsov bolid se zapalio na testiranju u Barseloni, mehaničari otkrili razlog

GS
Foto: Kliks

Današnji dan nije počeo dobro za bivšeg prvaka Formule 1 Fernanda Alonsa jer mu se tokom testiranja u Barseloni zapalio novi bolid.

 Alonso je testirao novi Alpineov bolid A522 na stazi Katalunja u Barseloni kada je doživio ozbiljan problem jer je došlo do zapaljenja.

Dok se kretao trinaestom zavojem staze u Barseloni, Alonsu je javljeno da zaustavi bolid zbog gubitka pritiska, a iz njegovog bolida je počeo izlaziti bijeli dim. Kako bi spriječili veću štetu, članovi osiguranja na stazi su upotrijebili aparat za gašenje požara.

Bolid je potom prevezen u garažu, gdje su mehaničari Alpinea ustanovili u čemu je problem. Kako je zvanično saopšeno, riječ je o problemu s hidraulikom."Manji problem sa zaptivačem je doveo do požara u stražnjem dijelu bolida", rekli su iz Alpinea.

Ipak, iz ekipe je istaknuto da je uspješno kompletirano 266 krugova tokom trodnevnog testiranja u Barseloni, ali da su popravke u toku te da se bolid do kraja dana više neće koristiti. Naredno i finalno testiranje održaće se u Bahreinu prije početka sezone u martu na istoj stazi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana