Alfa Romeo i Zagato predstavili jedinstven dvosjed Giulia SWB

Kliks
Foto: Printscreen

Giulia SWB nastala je u čast obilježavanja 100 godina od prve saradnje između Alfa Romea i dizajnerskog studija Zagato.

 

Alfa Romeo i Zagato skinuli su pokrov s jedinstvenog modela Giulia SWB koji je prije velike transformacije, kojom su spomenute kompanije na izvanredan način obilježile vijeka od prvog zajedničkog projekta, bio strašna "skoro pa trkaća“ Giulia SWB .

Za nastanak jedinog primjerka Giulia SWB  "krivac“ je i neimenovani kupac u Njemačkoj koji je strastveni kolekcionar Zagatovih automobilskih kreacija, a ovaj put je sugerisao kako bi želio Alfu koja će svojom vanjštinom biti podsjetnik na Alfa/Zagato modele SZ i TZ.

Zasnovana na skraćenoj platformi standardne Giulije, AR Zagato Giulia SWB je Coupe sa dva sjedišta i dvoje vrata koji ispod karbonske karoserije krije mehaniku iz najsnažnijeg i brojčano ograničenog izdanja GQ koje na sebi nosi oznaku GTAm.

Ferarijev 2,9-litarski biturbo V6 motor i u ovom slučaju razvija 540 konjskih snaga i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta koji ide samo na zadnju osovinu, ali je kupac insistirao da standardni 8-stepeni automatski mjenjač iz Giulia SWB  bude zamijenjen sa ručnom 6-stepenom opcijom, što je i urađeno.

Podaci o performansama i cijeni jedinstvene tamnozelene automobilske egzotike koja je već otputovala u Njemačku nisu objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana