Aba: Na Bentli autodijelovima već piše "Proizvedeno u Srbiji"

Tanjug
Foto: srna

NOVI SAD - Globalni potpredsjednik za proizvodnju u korporaciji "BMTS" Emanuel Aba izjavio je danas da njihova fabrika u Novom Sadu, koja proizvodi autodijelove za globalne proizvođače automobila, trenutno zapošljava 200 visokokvalifikovanih radnika, a da je do kraja 2026. godine u planu da zaposle još 300.

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao danas njihovu fabriku u Novom Sadu i poručio im da mogu da računaju na podršku Srbije kako bi proizvodili neometano, Aba je zahvalio predstavnicima vlasti na podršci i istakao da je Srbija pouzdan partner.

Istakao je da je gradnja fabrike u Novom Sadu počela 2019. godine, da je počela sa radom 2020. godine, i da se u njoj proizvodi 140.000 turbopunjača godišnje, a da je plan da do 2026. bude proizvedeno dva miliona turbopunjača za automobile. Aba je naveo i da ta kompanija do 2026. očekuje prihod od 300 miliona evra.

Naveo je da u fabrici trenutno radi 200 ljudi, a da je u planu da do 2026. bude zaposleno ukupno 500 i to visokokvalifikovanih radnika. Kazao je i da se u Srbiji proizvode delovi za velike automobilske kompanije kao što su BMW, Ford, Bentli, Folksvagen, Stelantis...

"Na delovima za Bentli već piše ''Proizvedeno u BMTS fabrici u Srbiji''", rekao je Aba i dodao da je fabrika u Novom Sadu najmlađa fabrika kompanije BMTS. Objasnio je da BMTS proizvodi turbopunjače za automobile globalnih proizvođača automobila, a da je nastala 2008. godine kao zajedničko ulaganje kompanija Bosć i Mahle, dok 2018. Fountain Vest (društvo sa privatnim kapitalom) postaje nov vlasnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana