Zimonjić-Vujić: Teniski kompleks u Banjaluci - inspiracija za buduće šampione

GS
Foto: Srpska open

BANjALUKA- Vjerujem da će novi teniski kompleks u Banjaluci inspirisati mnogu djecu da počnu da igraju tenis pa da možda jednog dana postanu i šampioni, izjavio je srpski teniser i jedan od najboljih dubl igrača svijeta ikada Nenad Zimonjić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Zimonjić je istakao da su teniseri uvijek imali podršku iz Republike Srpske.

- Znam da je bilo jako malo vremena da se uradi sve ovo vezano za teniski kompleks i turnir Srpska open. Teniski kompleks u Banjaluci izgleda zaista vrhunski. Najvažnije je da publika dođe u velikom broju na turnir Srpska open, da nas podrži i uživa u tenisu - poručio je Zimonjić.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Srpska open i nekadašnji uspješni teniser Bojan Vujić naglasio je da nije mala stvar kada najbolji igrači svijeta dolaze u grad u kojem živite.

- Radujem se zbog svih ljudi koji će ih gledati na terenu. Siguran sam da je ovo samo početak i da ima izgleda da se ovako veliki turniri igraju i ubuduće u Banjaluci. Potrudiću se da, u razgovoru sa našim institucijama, ovakve turnire imamo i sljedećih godina - rekao je Vujić. 

Podsjetimo, na terenima Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci danas počinju kvalifikacije za turnir Srpska open.

Srpska open 2023 igra se u Banjaluci od 16. do 23. aprila i spada u seriju turnira iz kategorije bodova.

Po imenima koja će nastupiti na banjalučkoj šljaci, može se očekivati pravi spektakl, a tenisku elitu predvodiće svjetski broj jedan Novak Đoković, te trostruki osvajač Gren slem turnira Sten Vavrinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana