Završen juniorski ITF turnir: Vlajićeva i Matović osvojili pehare

M. Z.
Završen juniorski ITF turnir: Vlajićeva i Matović osvojili pehare

BANjALUKA - Mladi teniseri iz Srbije Teodora Vlajić i Nikola Matović pobjednici su ITF Elit kupa za juniore do 18 godina. Vlajićeva je u finalu bila bolja od druge nositeljke Ksijaotong Vang iz Kine 6:4, 6:1 dok je Matović nadigrao drugog nosioca Jana Smrčku iz Njemačke sa 1:6, 6:3, 6:2.

- Izuzetno sam zadovoljna kako sam odigrala i drago mi je što sam držala isti nivo od početka do kraja turnira i sve je bilo odlično - navela je Vlajićeva. Pobjednici su osvojili po 30 bodova za svjetsku rang-listu.

- Finalni meč bio je veoma težak gubio sam 1:6, 1:2 i onda sam krenuo da ga napadam i to mi je donijelo trofej. Prezadovoljan sam turnirom - rekao je Matović. Direktor turnira Zoran Zrnić bio je prezadovoljan ostvarenim.

- Finalni dan bio je kruna sedmice i možemo da budemo ponosni. Velika je stvar što smo imali učesnike iz 27 država svijeta i važno nam je da su se dobro osjećali i sa lijepom slikom otišli iz našeg grada. Prve reakcije su jako pozitivne i nadamo se dobroj ocjeni ITF-a koja je uslov za organizaciju sljedeće godine - rekao je Zrnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana