Zašto su Novak Đoković i Rafael Nadal najveći sportski rivali ikada

GS
Zašto su Novak Đoković i Rafael Nadal najveći sportski rivali ikada

RIJAD  - Srpski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal će odigrati svoj posljednji međusobni duel u igračkim karijerama. Meč je na programu od 18 časova i 30 minuta na egzibicionom turniru u Rijadu.

Nadal je najavio da će otići u penziju nakon ove godine, što znači da će Rijad, a potom i Dejvis kup biti njegovi posljednji teniski mečevi u karijeri, prije nego što reket "okači o klin". Ipak, sreća je tako htjela da on sa Novakom odigra i još jedan meč.

Novak Đoković i Rafael Nadal su vjerovatno i najveće sportsko rivalstvo ikada, što se vidi i po konstantnoj borbi za zvanje "GOAT-a" iliti najvećeg svih vremena. Tokom karijere, Novak Đoković i Rafael Nadal su čak 60 puta igrali jedan protiv drugog.

Novak Đoković vodi sa 31 prema 29, što znači da će završiti i kao bolji u ovoj trci, dok su se borili i po Grend slem titulama.

Rafael Nadal je svoju karijeru završio sa 22 osvojena Grend slem turnira, dok je Novak Đoković ispred njega sa trenutno osvojenih 24, dok će i sledeće godine imati priliku da dođe do najvećeg trofeja u svetu tenisa.

Sve to im i donosi zvanje - najvećeg sportskog rivalstva ikad.

Poslednji meč ova dva tenisera ljudi u Srbiji i dalje pamte, pošto je bio odigran na Olimpijskim igrama u Parizu, kada je Novak došao do svog zlata. On je u drugom kolu veoma ubjedljivo bio bolji od Rafaela Nadala sa 2:0, piše Telegraf.rs.

Novak Đoković je jedini pobijedio Nadala sedam puta uzastopno. Nadal je u karijeri osvojio 22 grend slem turnira, a Đoković je rekorder sa 24. Do sada su devet puta igrali u finalima grend slemova i rezultat je 5:4 za Nadala.

Po podlogama:

Šljaka: Nadal vodi 20:9;
Trava: 2:2;
Tvrda: Đoković vodi 20:7; Na otvorenom: Đoković vodi 16:5;
U zatvorenom: Đoković vodi 4:2;
Grend slem mečevi: Nadal vodi 11:7;
Finala ukupno: Đoković vodi 15:13;

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana