Novak Đoković i dalje drugi teniser svijeta, Janik Siner drži prvo mjesto

Tanjug
Novak Đoković i dalje drugi teniser svijeta, Janik Siner drži prvo mjesto

LONDON - Srpski teniser Novak Đoković zadržao je drugo mjesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, dok je i dalje prvi Italijan Janik Siner.

Italijan na prvom mjestu ATP liste ima 9.570 bodova, dok je Đoković drugi sa 8.460. Đoković će se danas u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je trenutno 161. teniser svijeta.

Španac Karlos Alkaraz je na trećoj poziciji ATP liste sa 8.130 poena, a potom slede Nemac Aleksander Zverev i Danil Medvedev iz Rusije.

Australijanac Aleks de Minor je šesti teniser svijeta, a iza njega se nalaze Poljak Hubert Hurkač, Rus Andrej Rubljov, Norvežanin Kasper Rud i Bugarin Grigor Dimitrov. Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su napredovali za po jednu poziciju na ATP listi.

Kecmanović je 51. igrač na ATP listi sa 935 bodova, dok je Lajović 52. teniser svijeta sa 926 poena. Laslo Đere je nazadovao za 41 poziciju na ATP listi i trenutno je na 98. poziciji sa 621 bodom. Hamad Međedović je 144. igrač svijeta sa 436 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana