Toni Nadal: Ne znam kada će Rafael da se povuče iz tenisa, navikao je da se bori

Tanjug
Foto: Tviter

MADRID- Zaista ne znam kada će se Rafael Nadal penzionisati, izjavio je stric i nekadašnji trener španskog tenisera Toni Nadal.

Toni Nadal je trenutno trener kanadskog tenisera Feliksa Ože-Alijasima. On je trenirao Rafaela Nadala od 1990. do 2017. godine.

"Zaista ne znam kada će Rafa da se povuče. Mislim da će igrati sve dok bude osjećao da može da pobjeđuje. Sve zavisi od njegovih igara i sposobnosti da trenira. Vidjećemo šta će poslije da bude", rekao je Toni Nadal za "Talking tenis".

On je podsjetio da je Rafa prošle godine osvojio Australijan open i Rolan Garos, a morao je zbog povrede da preda meč polufinala Vimbldona Australijancu Niku Kirjosu. 

"Mislim da je Rafa dobro igrao na Vimbldonu. Imao je problema sa povredom u četvrtfinalu, ali je nekako uspio da dođe do polufinala. Normalno je da je želio da igra pošto je imao šansu da osvoji Vimbldon. Međutim, povreda trbušnih mišića ga je spriječila da ostvari bolji rezultat", dodao je Toni Nadal.

Rafael Nadal je u karijeri osvojio 92 turnira, od toga 22 grend slem trofeja. On je zbog povrede morao da otkaže nastup na predstojećem mastersu u Monte Karlu.

"Rafa je navikao da se bori. Rafa to zna, u tenisu kao i u životu stvari nikad ne idu savršeno. Morate da budete spremni za naporan rad kada stvari ne idu dobro. Igrati dobro kada ne ide, to nije lako, ali nije ni previše teško. Važno je biti fokusiran na to da budete najbolji u tome što radite", zaključio je Toni Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana