Teniski turnir za rekreativce u Gacku okupio 19 igrača

Miloš Vasiljević
Teniski turnir za rekreativce u Gacku okupio 19 igrača

GACKO - Prethodni vikend Gacko je bilo u znaku tenisa za rekreativce gdje je u organizaciji Kulturno – sportskog centra Gacko (KSC) održan "Tradicionalni otvoreni turnir u tenisu za rekreativce – Gacko 2023“ a slavio je Trebinjac Žarko Milidragović.

Drugoplasirani je bio domaći takmičar Bojanu Beatoviću iz Gacka, dok je treće mjesto osvojio Miljan Mučibabić takođe domaći  takmičar.

Prema riječima organizatora za prva tri mjesta bile su obezbijeđene diplome, pehare i novčane nagrade.

Zamjenika direktora u KSC Gacko Mitar Taušan, već treću godinu zaredom organizuju turnir u tenisu za rekreativce, koji polako prelazi u tradiciju.

- Kao organizatori trudimo da svake godine povećamo stepen organizacije na viši nivo. Koristim priliku da se zahvalim svim učenicima na fer i korektnoj igri, borbenosti, a posebno pobjednicima - rekao je Taušan.

Koordinator za sport u KSC-u Milan Gutović, potvrdio je za "Glas Srpske" da su ove godine imali 19 učesnika iz Gacka, Nevesinja, Bileće, Foče i Trebinja.

- Šest igrača bili suu kvalifikacijama, a pobjednici su kasnije sa ostalim učesnicima igrali su po sistemu elimininacije. Propozicije takmičenja smo napravili tako da odgovaraju rekreativcima. Bilo je dosta zanimljivih i neizvjesnih mečeva, a posebno mi je drago sto su naši Gačani zauzeli drugo i treće mjesto i pokazali dobar kvalitet igre u odnosu na prošlu godinu - istakao je Gutović i dodao da je prošle godine organizovana liga rekreativaca opštine Gacko što se pozitivno odrazilo na masovnost tenisa kao rekretivne aktivnosti u našoj opštini.

Sa ovim turnirom spustila se zavjesa na manifestacije “Kulturno - sportsko ljeto Gacko 2023".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana