Teniski ITF Fjučers „Banjaluka lejdiz opena 2024”: Falknerova prvi nosilac

D.D.
Foto: G.S.

BANjALUKA – ITF Fjučers “Banjaluka lejdiz open 2024” ove godine se održava jubilarni 10. put i okupio je veoma kvalitetne teniserke iz cijelog svijeta. Na turniru će da učestvuju igračice iz 24 zemlje.

Zbog odluke ITF smanjen je broj teniserki u kvalifikacijama.

- Željeli smo da ovaj jubilarni 10. put okupimo što kvalitetnije teniserke. Prvi nosilac je Slovenka Živa Faltner koja je trenutno 483. igračica na NjTA listi. Takođe i ostale teniserke koje dolaze iz 24 zemlje imaju renking. Žao nam je što je ITF skratio broj učesnica u kvalifikacijama a na kraju će osam djevojaka izboriti plasman u glavni dio turnira. Mada moram da budem zadovoljan kako odzivom tako i kvalitetom teniserki i nadam se da će nas vrijeme poslužiti - istakao je direktor turnira Saša Stovragović.

Specijalne pozivnice su dobile domaće teniserke Anastasija Ignjatić i Laura Radaković. Na listi prijavljenih učesnica je i Lana Vujović iz Srbije kojoj mnogi predviđaju sjajnu budućnost.

-Lana Vujović je prijavljena nadamo se da će biti s nama i mnogi žele da je vide na djelu jer je kao 15-godišnjakinja već igrala finala ITF turnira.  Predviđaju joj lijepu budućnost, ima potencijal i nadamo se da će i ovdje napraviti dobar rezultat. Biće zanimljivo ispratiti i ostale teniserke u glavnom dijelu turnira - dodao je Stovragović.

Finale turnira je planirano za nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana