Teniska legenda šokirala "Đoković i Nadal nisu favoriti"

D.D.
Teniska legenda šokirala "Đoković i Nadal nisu favoriti"

Teniska legenda Kris Evert insistira da se Novak Đoković i Rafael Nadal više ne mogu smatrati favoritima na Rolan Garos.

Evert je insistirala da Karlos Alkaraz zaslužuje da bude favorit za osvajanje prve titule na Otvorenom prvenstvu Francuske na turniru koji počinje .

Iako Evert prihvata da se njeni komentari mogu smatrati odbacivanjem teniskih legendi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala – koji imaju po 22 velike titule– ona tvrdi da dokazi na terenu znače da je Alkaraz favorit za prevagu u Parizu.

-Kada pogledam Novaka i Rafu, postavljaju se znaci pitanja o njihovom zdravlju. Ova dvojica su bili najbolji igrači na šljaci u posljednjih nekoliko godina, ali kako su stariji, malo su povređeni i ne znamo kakav će biti njihov status. Tako da mislim da je Alkaraz spreman za ovu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske. Kao i svi drugi, skačem sa Karlosom jer nikada nismo vidjeli igrača sa toliko strasti i toliko gladi u tako dugo vremena- istakla je Evertova.

Ona je navela i konkretne razloge zbog kojih smatra da je Španac favorit.

-Momak ima sve; ima atletizam, vještinu, zna odbranu, zna napad i nema slabosti. Za mene, ako bude zdrav i gladan, mislim da je titula u Parizu njegova. Da Novak i Rafa nisu povrijeđeni, imala bih drugačiji stav i kada Rafa bude imao 80 godina, ne bih ga isključio da osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske! Tako da ih ne odbacujem, ali samo osjećam da njihova priprema nije sjajna, ali Novak i Rafa imaju superiorno iskustvo i znaju kako se osvajaju trofeji- istakla je nekadašnja grend slem šampionka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana