Švarcman bolji od Kecmanovića u prvom kolu Vimbldona

Tanjug
Švarcman bolji od Kecmanovića u prvom kolu Vimbldona

LONDON - Srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio je od Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:0, 6:3, 6:4) u prvom kolu Vimbldona.

Meč je trajao dva sata i šest minuta.

U prvom setu Švarcman je lako vezao tri brejka i osvojio set rezultatom 6:0.

Tokom drugog seta Kecmanoviću je bolje išao ritern, pa je u trećem gemu namučio protivnika sa čak četiri brejk lopte.

Pri rezultatu 4:3 Argentinac je uspio da oduzme Srbinu servis gem poslije šest brejk lopti. U narednom gemu je iskoristio tek treću set loptu i poveo sa 2:0 u setovima.

Treći set je donio slabu igru Kecmanovića koji je prepustio dva vezana servis gema protivniku.

Uspio je pri rezultatu 4:2 za Švarcamana, da Argentincu oduzme servis i to bez izgubljenog poena.

Ponovio je to u narednom servis gemu argentinskog tenisera ali zatim je usledio ribrejk Švarcmana za vođstvo u gemovima 5:4.

Nije Kecmanović iskoristio dvije brejk lopte u narednom gemu, pa je Argentinac došao do prve meč lopte koju nije propustio da upotrijebi.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 44,7 miliona funti (oko 51 milion evra).

Miomir Kecmanović izjavio je nakon eliminacije sa Vimbldona da će njegova igra od sada ići samo na bolje.

-Nekoliko mečeva je bilo baš blizu, gubio sam 7:6 u trećem na primer. Posle toga padne samopouzdanja, kao kad sneg krene da se kotrlja i nastaje sve veća grudva. Lako je da ide od lošeg ka gorem, a teže je vratiti se. Moram da probijem, da se izborim. Siguran sam da će kad-tad morati da se okrene, ne može doveka ovako. Toliko jurim s turnira na turnir da napravim rezultat. Videću šta ću dalje. Od Banjaluke tri meseca igram, gubio sam početkom nedelje, napravim pauzu dan-dva, treniram četiri dana i opet turnir. Očito ne ide, daj nešto da presečem. Gore od ovoga teško, mogu samo nabolje od ovoga - istakao je Kecmanović.

Dodaje da je svjestan da je u padu forme, prenosi Sportklub.

-Nisam više gde sam bio, pao sam, ali šta sad, mogu da budem negativan i da se blatim, ali time sebi samo otežavam još više, bolje da probam pozitivno i da nađem neko rešenje. Dobra stvar u tenisu je što treba jedna dobra nedelja i opet si u vrhu. Želim da se bolje osećam na terenu, da bolje igram. Želim da se ne ubedačim i da mi ne bude muka od tenisa, tek će onda da bude problem -  zaključio je srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana