Stonoteniseri Banjaluke žele da osvoje titulu

Darko Pasagić
Stonoteniseri Banjaluke žele da osvoje titulu

BANjALUKA - Članovi Stonoteniskoh kluba Banjaluka potpuno spremno i sa prve pozicije dočekuju početak plej-ofa poslije sjajnih izdanja u Premijer ligi BiH, gdje su u 22 kola ostvarili isto toliko pobjeda.

Rival Banjalučana u polufinalu biće četvrtoplasirani CM Vitez, koji je u dosadašnjem dijelu sezone ostvario 15 pobjeda i sedam poraza. - Polufinale kao i finale igra se na dvije pobjede, a domaćin prvog duela je ekipa, koja je slabije plasirana.

To znači da ćemo mi u nedjelju od 13 časova gostovati u Vitezu, a revanš meč i eveentualna majstorica su na programu 27. i 28. maja u banjalučkoj dvorani Centar.

U drugom polufinalu se sastaju drugoplasirani Mostar i zenička Mladost, koja je bila treća. Poletak finalne serije plej-ofa zakazan je za 4. jun, a revanš i eventualna majstorica su na programu 11. i 12. juna – naglasio je trener Banjaluke Omer Mujičić.

On kao i petorica igrača, koja su zaslužna za sjajne rezultate ove sezone u Premijer ligi nadaju se da mogu osvojiti titulu, prvu u istoriji kluba.

- Bez imalo skromnosti kapiten Emir Mujičić, te Luka Mihailović, Nikola Mihailović, Anes Mujičić i Pavle Puzigaća blistali su u dosadašnjem dijelu sezone.

Veoma rijetno se ranijih godina dešavalo da do plej-ofa neko ostvari sve pobjede, ali mi smo uspjeli i sada se portajno nadamo da možemo do titule – nastavio je Mujičić.

Ovo je drugi put da se STK Banjaluka plasirao u plej-of. - Prije dvije sezone smo na kraju bili četvrti, ali je sada ova ekipa mnogo iskusnija i jača, zato očekujem više. Prvi cilj nam je da preskočimo CM Vitez, a onda i da u finalu pokažemo da smo najbolji. Ne treba zaboraviti da oba finalista stiču pravo nastupa na međunarodnoj sceni, odnosno u Evropa Trofi Kupu – dodao je Mujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana