Šta su Brazilci poručili Đokoviću?

Agencije
Šta su Brazilci poručili Đokoviću?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je zlatom na Olimpijskim igrama osvojio sve što se osvojiti može i tako definitivno postao najbolji ikada, ali i inspiracija čitavom svijetu.

Jedan brazilski novinar je na televiziji održao govor inspirisan upravo srpskim teniserom.

- Novače Đokoviću, ti nisi pobjednik, ti si oslobodilac. Bacio si pod noge gomilu kukavica koji su željeli da vide tvoju sramotu, ne, oni su htjeli tvoj poraz, tvoju sramotu! Stavio si pod noge gomilu džeparoša koji su posvećeni etici. Džeparoši će imati noćne more od tebe!, jake riječi uputio je novinar, a potom nastavio da hvali Srbina.

Osvrnuo se i na dobro poznato hapšenje u Australiji tokom pandemije koronavirusa.

- Đokoviću, tvoja zlatna medalja ponižava propagatore lažne nauke, na svaki sramni talas lobista odgovarao si sjajnom igrom. Učio si na snazi dostojanstva gomilu koja nikada neće razumjeti šta je to. Uhapšen si u Australiji, a oslobodili su one koji su se poklonili sramoti. Nekoliko njih se razboljelo, a ti si ostao da prodaješ zdravlje. Pokazao si da čarobni napitak ne postoji, a još manje za masovne ucjene. I pored toga, nakon hapšenja, protjeran si iz zemlje. Htjeli su moralno da te unište, htjeli su da prekinu tvoju trku, htjeli su da nestaneš sa mape. Zaujek si na mapi, ne samo kao najveći u istoriji, zauvijek si na mapi kao vođa vrste. U vrijeme pokornosti tvojih bližnjih, ko se usudi da digne glavu vidjeće te, Novače Đokoviću. Neki to neće izdržati i radije će se ponovo suočiti sa zemljom skupljajući zlatne mrvice politički korektnih lobista. Ali oni koji se usude da se drže uspravno naći će nadu u tebi, Đokoviću. Jednoga dana velika sramota čovječanstva biće na pravi način razotkrivena i tog dana nećeš biti na vrhu postolja. Bićeš u galeriji vječnosti, sa nedvosmislenim priznanjem ko si. Novače Đokoviću, ti si heroj!, poručio je Brazilac na televiziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana