Šta je Đokoviću potrebno - tri moguća scenarija

GS
Šta je Đokoviću potrebno - tri moguća scenarija

BEOGRAD - Srpski teniser Novak Đoković porazom od Janika Sinera na završnom Mastersu zakomplikovao je sebi posao kada je riječ o prolasku u polufinale u Torinu.

Italijan je poslije više od tri sata slavio rezultatom 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) i tako upisao i drugi trijumf poslije onog protiv Stefanosa Cicipasa.

Kada smo već kod Grka, napomenimo da on neće igrati protiv Novaka u trećem kolu, prenosi B92.

Cicipas je predao meč Holgeru Runeu i potom se povukao, a umjesto njega će priliku dobiti Hubert Hurkač.

To nas dovodi do tri scenarija koja sigurno vode Đokovića u polufinale. Prvi je da i on i Siner pobijede u poslednjem kolu, što će značiti da će obojica proći dalje. Ako Đoković i Rune slave obojica u dva seta, onda će Siner ispasti, prenosi B92.

Đoković može da prođe dalje čak i ako izgubi od Hurkača, ali pod uslovom da Siner savlada Runea. Postoji i još jedan scenario koji podrazumjeva da Đoković slavi u dva i Rune u tri seta, ali će tada odlučiti gem količnik.

Prvi reket svijeta neće proći dalje ukoliko i Hurkač i Rune pobijede ili ukoliko on sam slavi u tri seta, a Danac savladi Sinera.

Posljednje kolo u Zelenoj grupi počinje u četvrtak u 14.30 duelom Đokovića i Hurkača, dok će od 21 čas na teren Siner i Rune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana