Srpska teniserka imala boginje, upalu pluća, operaciju jetre pa napravila senzaciju na Vimbldonu

GS
Srpska teniserka imala boginje, upalu pluća, operaciju jetre pa napravila senzaciju na Vimbldonu

LONDON - Srpska teniserka Natalija Stevanović (225. na WTA listi) priredila je senzaciju na Vibldonu pobjedom u prvom kolu protiv bivše prve igračice svijeta Karoline Pliškove (225. na WTA listi) rezultatom 2:0 u setovima (6:2, 6:3), a nakon meča novinarima je otkrila svoju zanimljivu priču.

Istakla je da joj Pliškova odgovara stilom igre i zbog toga je bila zadovoljna žrijebom.

-Toliko emocija, jednostavno sam mirna… Kako? Kada smo gledali žrijeb, vidjeli smo ime Pliškove, gledala sam sa mužem i trenerom i navijali smo da budem ja i izašlo je moje ime. Ona je meni odgovarala po stilu igre - forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis, bilo je prvo da počnemo, pa ćemo da vidimo dalje - rekla je Stevanovićeva, koja nije klonula ni kada je propustila čak četiri meč lopte.

Po završetku meča čak je pojela i malo Vimbldonske trave kako to radi Novak Đoković.

-Svi misle da je zbog Novaka, jeste on inspiracija, diskretno sam se pozdravljala sa terenima od kada sam došla, to je potrebno da se osjeti atmosfera i energija, kada sam se kvalifikovala bila sam u fazonu da se pojede više. Nije mi cilj da kopiram Novaka, pa sam uradila diskretno. Ako ne osjećaš ono što radiš onda to nema smisla – istakla je.

Ova 28-godišnja teniserka otkrila i je s kakvim se poteškoćama borila tokom karijere i postavila je visok cilj na svom debitantskom Grend Slemu.

-Polufinale je cilj. Prošla sam mnogo, suprug Nikola je razgovarao sa sponzorom prije meča i rekao mu: „Znate 28 godina, razumijem ja vas, ali znate da je ona sazrela“. Sa 22 godine sam imala operaciju jetre, dok smo se vratili, imala sam sedam-osam kilograma manje. Pola stomaka mi je sječeno, dug je to proces, nestvarno je da se vratim na teren. Imala sam boginje, upalu pluća u toku korone i sada se naježim, nije lijepo - kazala je.

Stevanović će u drugoj rundi igrati protiv Njemice Tamare Korpatih (122. na WTA listi).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana