Srpkinja apsolutni hit Vimbldona, već je zaradila bogatstvo kao nikada u karijeri

Agencije
Srpkinja apsolutni hit Vimbldona, već je zaradila bogatstvo kao nikada u karijeri

LONDON - Srpska teniserka Natalija Stevanović (225. na WTA listi) nastavila je da piše najljepšu bajku ovogodišnjeg Vimbldona i već je na ovom turniru zaradila polovinu ukupne zarade tokom dugogodišnje karijere.

Stevanović (28) nije imala nimalo lagodan put da bi došla do današnje pozicije. Ova djevojka iz Niša planirala je da odustane nakon brojnih zdravstvenih problema koji joj nisu dozvoljavali uspjehe. Preživjela je boginje, ali i teški oblik virusa korona, zbog kojeg je bila prikovana za krevet.

Međutim, vratila se jača nego ikada i na ovogodišnjem Vimbldonu igra tenis života. Na najvažnijem turniru u sezoni Stevanovićeva je nanizala pet pobjeda i sve su došle rezultatom 2:0, tako da još uvijek nije izgubila niti jedan set.

Prvo je ostvarila tri pobjede u kvalifikacijama, a onda je šokirala slavnu Čehinju i 18. nositeljku Karolinu Pliškovu. Juče je svoju bajku nastavila pobjedom protiv Tamare Korpač.

Osim rezultatskog, ovaj uspjeh ima i vrlo važan finansijski aspekt. Kako u karijeri nije imala ozbiljnijih rezultata, tako nije ni zaradila veliki novac kao njene rivalke.

Dosadašnja zarada Stevanovićeva u karijeri je 380.000 evra prema podacima WTA, a to se prikupilo za desetak godina karijere. Na ovogodišnjem Vimbldonu već je zaradila više od 150.000 evra i taj novac će joj sigurno pomoći da se lakše nosi s najboljim teniserkama svijeta, što joj je naredni cilj.

To je apsolutno najviše što je zaradila na jednom turniru, a zarada može biti i mnogo veća ukoliko uspije u narednom kolu napraviti senzaciju i savladati legendarnu Čehinju Petru Kvitovu. Pripalo bi joj još 90.000 evra, što bi ukupnu zaradu na Vibldonu činilo većom od 240.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana