Španac u dramatičnom finalu osvojio Vimbldon: Alkaraz srušio Đokovićev san

D.P-
Španac u dramatičnom finalu osvojio Vimbldon: Alkaraz srušio Đokovićev san

LONDOH – Španski teniser i prvi reket svijeta Karlos Alkaraz osvojio je Vimbldon, pošto je u finalnom okršaju pobijedio Novaka Đokovića sa 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4. poslije četiri časa i 45 minuta igre.

Alkaraz, koji ima samo 20 godina, osvojio je prvi trofej u Londonu, a drugi na gren slemovima, nakon što je slavio i prošle godine na US Openu u Njujorku.

Ujedno, spriječio je 16 godina starijeg srpskog tenisera da osvoji osmu titulu i petu uzastopnu na Vimbldonu i "zaustavio" ga na 23 gren slema.

Takođe, sačuvao je prvo mjesto na ATP listi, a u međusobnom skoru sada vodi 2:1.

Početak meča najavljivao je potpuno drugačiji ishod,

Đoković je ubjedljivo dobio prvi set i mnogi si pomislili da će lako do titule, pogotovo što je do ovog meča imao skor 78-0 na Vimbldonu kad osvoji prvi set.

Ipak, Španac se stabilizovao u drugom setu, a Đoković grješio više nego obično (propustio set loptu u taj-brejku), što je Alkaraz iskoristio i izjednačio u setovima.

Na krilima izjednačenja ubjedljivo je osvojio treći set, Đoković je uzvratio u četvrtom i onda na početku petog desio se verovatno ključni momenat meča - promašaj zicera Đokovića na brejk lopti za 2:0.

Alkaraz je svoju priliku iskoristio i sačuvao servis do samog kraja, posebno dobro je odigrao odlučujući gem i ispisao istoriju tenisa.

Dodik uputio podršku Đokoviću nakon finala Vimbldona

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je poruku podrške najboljem svjetskom i srpskom teniseru Novaku Đokoviću nakon velikog finala ovogodišnjeg Vimbldona.

"Poštovani Novače, napravili ste sjajnu seriju rezultata i ulaskom u finale najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu ostvarili ste istorijski uspjedž", naveo je Dodik.

On je istakao da je Đoković, iako je izostao željeni rezultat u finalu, pokazao svojim sportskim umijećem, kao i mnogo puta do sada, zašto je najbolji teniser svih vremena.

"Svim ljubiteljima žbijelog sportaž širom svijeta priuštili ste nezaboravne trenutke tokom cijelog turnira, a sve nas u Republici Srpskoj, koji za Vas zdušno navijamo, činili ponosnim i srećnim. Hvala Vam što ste nepresušni izvor inspiracije i zvijezda vodilja svim mladim generacijama", naveo je Dodik.

On je poželio Đokoviću puno uspjeha u nastavku karijere, dobro zdravlje i da još puno godina gospodari svjetskim teniskim terenima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana