Šok u Rimu: Čileanac ubjedljiv protiv Đokovića

B92
Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je eliminisan u trećem kolu Mastersa u Rimu, pošto je Čileanac Alehandro Tabilo slavio sa 2:0 u setovima.

Čileanski teniser, 32. na svijetu, je najboljeg igrača svijeta savladao za jedan sat i sedam minuta igre, po setovima 6:2, 6:3.

Novak je veoma loše ušao u meč, dok je Čileanac igrao kao u "transu". Već u prvom gemu oduzeo servis srpskom teniseru. Imao je tri brejk lopte (0:40), Đoković je uspio da se vrati na 40:40. U nastavku je sa dva uzastopna poena došao do brejka.

Siguran je bio Tabilo na svoj servis, a potom je uslijedilo iznenađenje u trećem gemu. Još jednom je uspio najboljem teniseru svijeta da oduzme servis i dođe do velike prednosti u prvom setu. Imao je jednu brejk loptu i uspješno je iskoristio.

Sve je teklo kao "podmazano" za Čileanca, odmah u četvrtom gemu je potvrdio brejk. Đoković se konsolidovao na trenutak, došao do prvog gema na svoj servis, potom i u sedmom gemu slavio sa nulom (5:2).

Ipak, Čileanac je na svoj servis došao do tri set lopte i ekspresno završio prvi set za pola sata igre. Odmah je prvu set loptu iskoristio i sa nulom ostavio Novaka – 6:2.

I drugi set je katastrofalno počeo za Đokovića. Odmah i na startu drugog Čileanac je napravio brejk, a potom ga i potvrdio (0:2).

U nastavku, Đoković je držao korak za Tabilom, ali nije uspijevao da mu oduzme servis. Nabliži je bio u šestom gemu drugog seta na (30:40), ali je Čileanac odigrao besprijekorno.

Doveo je Novaka u situaciju da servira za ostanak u meču (5:3) i tada riješio pitanje pobjednika. Došao je Čileanac do jedne set, brejk i meč lopte.

Novak nije imao koncentraciju napravio je duplu servis grešku, koja ga je koštala plasmana u osminu finala (6:3).

Čileanac u sljedećem kolu igra protiv Karena Kačanova, koji je bio bolji u dva seta od Fransiska Serundola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana