Sladojević: TK Mladost dobio legalno rukovodstvo

Milan Zubović
Foto: M. ZUBOVIĆ

BANjALUKA - Teniski klub Mladost iz Banjaluke dobio je novo rukovodstvo, a funkciju direktora obavljaće Staniša Sladojević koji je ujedno i član upravnog odobra kojeg još čine Zdravko Predragović i Dražen Vipotnik.

U nadzornom odboru Duško Lepir, Zoran Bašić i Ljubica Savić. Funkciju sportskog direktora i dalje će obavljati Ognjen Đurđević dok je sekretar Lana Popović.

- Skupština TK Mladost odžana je 18. maja i na njoj su izabrani novi članovi skupštine kao i ostala rukovodeća tijela. Bilo je pristuno 30 članova, a petoro ih je napustilo glasanje, dok su ostali glasali za novo rukovodstvo kluba. Među njima je bio veliki broj trenera kluba i nadam se da ćemo nastaviti ići istim putem. Skupštinu su napustili bivši direktor i tri člana skupštine s tim što je jedan od njih trener kluba dok su ostali ostali u sali - rekao je Sladojević.

On je naglasio da će uvijek biti nezadovoljnih, ali da je ruka svima pružena da ostanu u klubu da se dogovore i nastave saradnju.

- Imamo protivnike u vođenju kluba i dugo datira problem između administrativnog i sportskog dijela. Sportski dio radi jako dobar posao, ali administrativni dio nije dobro radio i sada je naš zadatak da uspostavimo bolju koordinaciju između ta dva dijela da bolje funkcioniše. Nadam se da će se sve ovo riješiti na najbolji način. To su ljudi koji su podigli klub i nema prepreka da ne nastavimo zajednički da radimo, ali nije sve do nas - dodao je Sladojević.

Demantovano je informacije da je skupština bila nelegitimna.

- Pravni tim koji je radio na pripremi skupštine i sve uskladio sa zakonom o sportu rekao je da nema pravnih prepreka - istakao je Sladojević.

Đurđević je naglasio da je na ovoj poziciji nešto duže od od dvije godine i da mu je produžen mandat.

- Što se tiče sportske priče u klubu ona je na mnogo višem nivou nego ranijih godina i prošlu godinu smo završili kao najbolji klub Republike Srpske. Jedini imamo profesionalne igrače na ATP i WTA listi. Stub svakog kluba su treneri i roditelji i ako to funkcioniše onda i klub funkcioniše. To je kod na mnogo visokom nivou. U naš klub došlo je više od 20 igrača iz drugih klubova. Na U16 prvenstvu BiH koje će biti održano sutra od 25 igrača, devet je iz našeg kluba što dovoljno govori o tome kako dobro radimo - rekao je Đurđević.

Osvrenuo se na pisanje pojedinih banjalčučkih medija.

- Jedan poratl je prenio netačnu informaciju da je određen broj trenera i zaposlenih napustili skupštinu, a istina je da je napustio samo bivši direktor i samo jedan trener dok je jedan bio opravdno odustan jer je u inostranstvu, a ostalih osam trenera su podržali sve strukture i oni su dobili predstavnike u svim sferama kluba - naglasio je Đurđević.

Duško Lepir je rekao da će biti član nadzornog odbora.

- Data mi je uloga da budem u NO i trudiću se da sve bude po zakonu da nadgledamo to i insistiramo da bude drugačije nego ranijih godnia da bi se dobilo na kvalitetu u radu - rekao je Lepir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana