Sineru skinuto 400 bodova

Tanjug
Sineru skinuto 400 bodova

BEOGRAD - Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) oduzela je danas 400 bodova Italijanu Janiku Sineru, koji je zadržao prvo mjesto na listi najboljih igrača svijeta.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je juče da je Siner dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol u martu ove godine tokom Mastersa u Indijan Velsu. ITIA je navela da Siner neće biti suspendovan pošto je nezavisna komisija utvrdila da u ovom incidentu nema krivice ili nemara italijanskog tenisera.

Nezavisna komisija je utvrdila da Siner nije kriv, pošto je zabranjenu supstancu na italijanskog tenisera u tragovima nenamjerno prenio njegov fizioterapeut Đakomo Naldi.

ITIA je navela da će Siner prema pravilima izgubiti 400 bodova i novčanu nagradu (325.000 dolara), koju je osvojio u Indijan Velsu. Siner je poražen u polufinalu Indijan Velsa od Karlosa Alkaraza 1:6, 6:3, 6:2.

ATP je danas objavio ažuriranu listu najboljih tenisera svijeta. Siner je prvi sa 9.360 bodova, dok je srpski teniser Novak Đoković drugi sa 7.460. Potom slijede Španac Karlos Alkaraz, Nijemac Aleksandar Zverev, Rus Danil Medvedev...

Najbolji teniseri svijeta će od 26. avgusta učestvovati na poslednjem grend slem turniru sezone US Openu. Titulu brani Novak Đoković.

Žrijeb za US Open biće održan 22. avgusta od 18 časova u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana