Siner dovodi bivšeg Đokovićevog trenera poslije doping skandala!

GS
Foto: Profimedia

Jedna za drugom ređaju se vijesti poslije svojevrsnog doping skandala u kojem je učestvovao Janik Siner tokom turnira u Indijan Velsu.

Zbog prisustva klobestola, njemu su oduzeti bodovi i zarađena novčana nagrada sa tog turnira, ali nije bilo nikakve suspenzije i Italijan se normalno takmičio cijele sezone.

Nakon što je sve isplivalo na vidjelo, Janik je rešio da se rastane sa svojim fizioterapeutom Đakomom Naldijem i trenerom za fizičku pripremu, Umbertom Ferarom.

Istaknuto je da upravo Naldi nije obavestio svoj tim da je koristio kremu koja je sadržala klobestol, posle čega je masirao Sinera i tako je došlo do kontakta sa nedozvoljenom supstancom. Oni su priznali krivicu, pa je Siner oslobođen svih optužbi, a vrlo brzo se Janik Siner dao u potragu za novim timom koji će se starati o njemu.

Kako javlja italijanski Eurosport, odluka je pala na bivšeg trenera Novaka Đokovića za pripremu. Marko Paniki, sa kojim je srpski as čak šest godina vrijedno radio, spominje se kao glavni kandidat da naslijedi Naldija i Feraru.

Đoković i Paniki su počeli sa saradnjom 2018. godine, kada je u Novakovom timu i dalje bio Marjan Vajda. Međutim, nedavno je došlo do razlaza između dvije strane, pošto je srpski teniser želio da krene dalje i promijeni tim. To se dogodilo 30. aprila 2024. godine.
Marko je radio u mnogim teniskim federacijama uključujući i italijansku.

Ono što treba istaći jeste da Marko Paniki neće sarađivati sa Janikom Sinerom na Ju ES openu, a da njih dvojica treba da dogovore sve detalje po završetku posljednjeg Grend slema u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana