Ruski teniser želi Novaka u finalu

Darko Dragičević
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Osvajanje prvog Mastersa za Andreja Rubljova bilo je ostvarenje sna. U Banjaluci će ruski teniser braniti trofej a najveći rival mu je svakako Novak Đoković.

-Volio bih da igram u finalu protiv njega, ali mnogo je dobrih igrača i od mnogih sam izgubio. Previše je rano za prognoze. Moram da pobijedim njih ako želim na megdan Novaka. Želim u finalu i Novaka ali realno je da svi mogu da odigraju veliki meč. Primjer od juče je Vavrinka. Sten je šampion ali mladi momak je odigrao odlično i pokazao da ga svakog mogu da pobjede - rekao je Rubljov.

Ruski teniser ističe da je u odličnoj formi pred start turnira na Srpska openu te da mu odgovaraju hladniji uslovi koji će biti u Banjaluci.

- Nerealan je osjećaj da sam osvojio prvi Masters, djeluje to sad kao da je bilo davno i nestvarno. Nevjerovatan osjećaj tek sad znam da je stvarno i da sam ostvario svoj veliki cilj. Osjećam se dobro i sad imam vremena da se odmorim i spremim za prvi meč. Nekad igramo dva turnira zaredom. Madrid i Rim na primjer igramo jedan za drugim a to je dio ovog sporta. Ali u Banjaluci sam slobodan igraću najvjerovatnije u četvrtak tako da ću biti potpuno spreman za naredni duel. Vidio sam uslove, volim ih jer meni odgovara da je hladnije i sporije. Nadam se da ću odigrati dobro i da mogu pobjediti neke mečeve na turniru - naglasio je Rubljov.

On će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Huan Pablo Variljas i Ugo Gaston.

-Ne znam kako igra momak iz Peru, vidjeću kad on bude igrao sa Gastonom. Za Francuza znam kako igra iako nismo igrali ni trenirali zajedno. Veoma je mlad i talentovan ima dobar osjećaj, zna kako da se brani. Ne igra brzo ali igra dosta pametno. U ovakvim uslovima biće teško napraviti viner protiv njega biće težak meč. Morate da čekate priliku. O igraču iz Perua ne znam ništa, ali ako on pobijedi imaću vremena da se prilagodim i spremim plan igre - istakao je.

Nakon osvajanja prvog Mastersa, novinare je interesovalo da li će to biti olakšanje ili dodatni pritisak

-Ne volim da gledam na taj način. Želio sam da osvojim Masters 1000 i napokon sam to ostvario. To je sad prošlost. Ciljevi za mene su isti kao i prije Monte Karla, da napredujem i kao što sam rekao volim ono što radim i osjećam da sam pronašao pravi ritam. Ne možete ništa da predvidite ali osjećam da radim u pravom smjeru. Daje mi samo više samopouzdanja da radim pravu stvar i da nastavim da napredujem - dodao je Rubljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana