Rubljov odlično raspoložen "To nije moj trener"

D.D.
Rubljov odlično raspoložen "To nije moj trener"

BANjALUKA - Andrej Rubljov izborio je drugo finale u sedam dana. Nakon osvajanja Mastersa Monte Karla, ruski teniser će pokušati da odbrani trofej na Srpska openu.

Novinarima ATP tura se učinilo da su vidjeli njegovog trenera Fernanda Visentea u Barseloni, a uslijedilo Rubljov je uz osmijeh razjasnio situaciju.

- To je njegov brat blizanac. Ne šalim se. Fernando ima brata Pepea, on je trenera Bautiste Aguta. Kad su jedan kraj drugog onda baš i ne liče. Moj trener je sa mnom - uz osmijeh je naveo Rus.

Iako su svi očekivali finale protiv Novaka Đokovića, ruski teniser će morati na megdan drugom srpskom teniseru, Dušanu Lajoviću ili Miomiru Kecmanoviću.

-Novakov meč je primjer da se uvijek mora igrati maksimalno. Dušan igra nestvarno i može da pobijedi mnoge igrača kad je u formi. Jedan od njih bio je i Novak. Možda nije odigrao najbolji meč ali Dušan je svakako bio sjajan - poručio je Rus.

Na društvenim mrežama Rubljov ima akciju "Igraj za djecu, igraj za život".

-Igraj za život je akcija kojojm pokušavamo da sačuvamo mlade generacije. Djeca imaju tu čista , nepokvarenu i iskrenu energija i važno je sačuvati ih od tamnih stvari u životu i usmjeriti ih na pravi put, objasnio je Rubljov.

Odmah nakon meča Rubljov je otišao na razgibavanje i vožnju biciklom pa je uslijedio razgovor preko telefona.

- Nisam razgovarao telefonom, imao sam konsultacije preko video poziva sa trenerom. Ranije sam razgovarao sa roditeljima ali sad to ne praktikujem. Ako me i neko zove ne javljam se samo pogledam poruke- poručio je Rubljov.

On će nakon Banjaluke otići u Madrid i ističe da mu novi raspored u suštini odgovara.

- Ovo mi više odgovara. Ako igrate samo singl imate više vremena za odmor i možete na miru da se spremate za mečeve i imate pauzu između njih, tako da se možete bolje spremiti- objasio je Andrej.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana