Rubljov stigao u Banjaluku FOTO

GS
Foto: RTRS

BANjALUKA - Ruski teniski as i drugi nosilac na turniru Srpska open Andrej Rubljov sletio je na aerodrom u Mahovljanima.

Rubljov je u Banjaluku stigao iz Monte Karla, gdje je juče osvojio Masters, i u najveći grad Republike Srpske dolazi kao šesti teniser planete.

On je u Monte Karlu zabilježio 33 vinera i vratio se sa 1-4 u trećem setu da osvoji trinaestu i najveću titulu u svojoj karijeri. On je pobjedu  zapečatio svojim petim asom na meču. "Iskreno, ne znam šta da kažem. Ne znam. Samo sam srećan, konačno. Toliko sam se mučio da osvojim ovaj prokleti Masters 1000 turnir. Gubeći 4-1 i spasavajući brejk lopte, mislio sam da nema šanse da pobijedim, ali nekako sam uspio."

Sa svojom 18. pobjedom na nivou turneje ove sezone, Rubljov je poboljšao svoj učinak na 1-2 u finalima ATP Masters 1000, pošto je izgubio od Stefanosa Cicipasa u Monte-Karlu i Aleksandera Zvereva u Sinsinatiju 2021. godine.

Trenutno se takmiči kao neutralni sportista, zajedno sa svim ostalim Rusima i Bjelorusima na teniskim turnejama.

 

S obzirom da je Rubljov drugi nosilac, on je slobodan u prvom kolu Srpska open, a na terenima u Parku "Mladen Stojanović" očekuje se njegov nastup u četvrtak.

Danas su na programu mečevi prvog kola, i finala kvalifikacija.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana