Ratko Ivanović pobjednik "Foča opena"

Srna
Foto: Srna

FOČA- Fočanski teniser Ratko Ivanović pobjednik je turnira "Foča open", koji je na terenima na Ušću okupio 48 teniskih rekreativaca iz BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Ivanović je u finalu, poslije velike borbe, rezultatom 6:4, 6:2, savladao Milana Ruduljića iz Istočne Ilidže.

"Bilo je teško i naporno, protivnici su bili iz Trebinja, Pala, Gacka i u finalu iz Istočnog Sarajeva. Tenis igram pet godina, nastupam na rekreativnim turnirima i naredne sedmice očekuje me nastup u Bijeljini", rekao je Ivanović.

Ovaj teniski rekreativac, koji je jedan od trenera u Teniskom klubu "Foča", nedavno je u Trebinju osvojio drugo mjesto, a na svom terenu se domogao pobjedničkog pehara.

Poraženi finalista Milan Ruduljić, trener u Teniskom klubu "Mim" iz Vojkovića, pohvalio je organizaciju turnira u Foči.

"Organizator je dao zadatak i pokazao ostalima kako se turnir organizuje na zavidnom nivou, sve pohvale. Ovo je malo više od rekreativaca, to su momci koji aktivno treniraju, a od rekreativaca posebno bih pohvalio Stefana Bjelogrlića iz Foče, zavidim mu na tehnici i ljepoti tenisa, koja podsjeća na igru Rodžera Federera", rekao je Ruduljić.

U Teniskom klubu "Foča" prezadovoljni su odzivom teniskih rekreativaca i kvalitetom turnira, koji je trajao četiri dana.

Član ovog kluba i jedan od organizatora "Foča opena" Nikola Lažetić kaže da su ovo rekreativci koji su ranije trenirali, a nisu profesionalno nastavili da se bave tim sportom.

"Imali smo učesnike iz tri zemlje i 12 gradova, odnosno sa Pala, iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Rogatice, Goražda, Foče, Gacka, Trebinja, Bileće, Nevesinja, Nikšića i Dubrovnika", rekao je Lažetić i pozvao donatore i sponzore da naredne godine naprave još veću manifestaciju.

On je dodao da im je u planu da učesnicima omoguće što bolje uslove, te da ovaj turnir uvrste u zvanični kalendar rekreativnih turnira u BiH.

U Teniskom klubu "Foča", koji postoji od 2008. godine, trenira dvadesetak mališana sa kojima rade dva licencirana trenera, a broj rekreativaca u stalnom je porastu.

Organizaciju turnira "Foča open" pomogli su "Elektroprivreda Republike Srpske", kao glavni sponzor, te veliki broj lokalnih donatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana