Prvi, a nije prvi – Đoković i dalje na čelu ATP liste, ali samo do kraja mastersa u Rimu

Tanjug
Prvi, a nije prvi – Đoković i dalje na čelu ATP liste, ali samo do kraja mastersa u Rimu

RIM- Srpski teniser Novak Đoković formalno provodi 387. sedmicu na prvom mjestu ATP liste iako ga je po broju bodova pretekao španac Karlos Alkaras. Srpski teniser će zvanje najboljeg na svijetu nositi do kraja mastersa u Rimu.

S obzirom na to da je u toku takmičenje u glavnom gradu Italije, nova rang lista nije objavljena ovog ponedjeljka već je i dalje važeća ona prije početka turnira.

To znači da Đoković upisuje 387. nedjelju na vrhu, čime dodatno popravlja svoj apsolutni rekord.

Izvjesno je ipak da će Đoković od narednog ponedjeljka izgubiti tu poziciju, jer će poslije obračunavanja bodova iz Rima, na prvo mjesto Alkaras.

Na listi „uživo“ mlađani Španac ima 6.815 bodova, dok je Srbin na 5.865. U zavisnosti od daljih rezultata.

Đoković se plasirao u osminu finala turnira na Foro Italiku, pošto je savladao Grigora Dimitrova. Alkarasa u ponedjeljak čeka meč trećeg kola.

Đoković je pred početak ATP turnira u Rimu na kome brani titulu imao samo pet bodova više od Alkarasa, pa je Špancu bilo dovoljno samo da se pojavi u Rimu.

Do kraja tekuće sedmice će obojica voditi borbu za titulu u prestonici Italije.

Alkaras sada ima 6.815 bodova, što je 45 više nego prošle sedmice, a Đoković 5.865, odnosno 910 manje.

Treći teniser na ATP listi je Rus Danil Medvedev, četvrti je Norvežanin Kasper Rud, peti je Grk Stefanos Cicipas, šesti je Rus Andrej Rubljov, sedmi Danac Holger Rune, osmi Italijan Janik Siner, deveti Amerikanac Tejlor Fric i deseti Kanađanin Feliks Ože Alijasim.

Od ostalih srpskih tenisera najbolje rangirani na ATP listi je Miomir Kecmanović koji se nalazi na 36. poziciji, Dušan Lajović je 47, Laslo Đere je 56, a Filip Krajinović je na 90. mjestu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana