Prižmić slavio na Banjaluka openu za prvi trofej u karijeri

Darko Dragičević
Prižmić slavio na Banjaluka openu za prvi trofej u karijeri

BANjALUKA - Hrvatski teniser Dino Prižmić osvojio je 21. ATP Čelendžer Banjaluka open i to mu je prvi trofej u karijeri.

Bivši pobjednik juniorskog Rolan Garosa u finalu je savladao Belgijanca Kimera Kopejansa sa 2:0 po setovima je bilo 6:2, 6:3.

Prižmić je u prvom setu bio mnogo smireniji od iskusnijeg rivala, koji je trenutno na boljoj poziciji na ATP listi. U prvom setu je bilo čak šest brejkova, a teniseri su se mučili da zadrže svoj servis.

Hrvatski teniser je poveo 2:0, ali je izgubio gem na svoj servis pa je viđeno čak pet brejkova. Mladi Splićanin je uspio da veže tri gema nakon što je izgubio svoj servis (3:2) i dobije ovaj period sa 6:2.

U drugom setu viđena je opet revija brejkova. Uspio je da Kopejans da vrati jedan brejk , došao je do izjednačenja. Međutim nije uspio da zadrži svoj servi. Hrvatski teniser je bio uspješniji, staloženiji u ključnim momentima. Prižmić je na kraju slavio sa 6:3 nakon što je sačuvao svoj servis.

-Hvala svima na podršci koju sam imao tokom turnira. Zahvaljujem se fizijima koji su mi omogućili da nastavim meč uprkos bolovima i da završim turnir na najljepši način - rekao je Prižmić.

Hrvatski teniser je osvojio 100 ATP bodova i novčanu nagradu i zabilježiće napredak na listi, dok je poraženom Kopejansu pripalo 60 ATP bodova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana