Poznat prvi Đokovićev rival na Ju-Es openu

GS
Poznat prvi Đokovićev rival na Ju-Es openu

NjUJORK - Najbolji srpski teniser Novak Đoković će na startu Ju-Es opena igrati protiv Moldavca Radua Albota.

Žrijebom u Njujorku određeno je da će Novak Đoković u prvom kolu Ju-Es opena igrati protiv kvalifikanta Albota.

Moldavac je uspješno prošao kvalifikacije za posljednji grend slem turnir u sezoni, prvo je savladao Španca Havijera Baranka Kozana, a potom je pobijedio Francuza Luku van Aša. Poslednja prepreka mu je bio Šintaro Močizuki iz Japana. U svim mečevima Albot je izgubio po jedan set, piše RTS.

Albot je rođen 11. novembra 1989. godine i prvi je teniser iz Moldavije koji je osvojio ATP titule u singlu i dublu. Trenutno je 138. svjetski teniser. Najbolji plasman u karijeri napravio je 5. avgusta 2019. kada je bio 39. teniser na svijetu. Pored toga, Albot je prvi Moldavac koji se probio među 100 najboljih u avgustu 2015. i četiri godine kasnije u prvih 40 na ATP listi.

Srpski i moldavski teniser nikada nisu igrali međusobni duel. Albotov najbolji rezultat na Ju-Es openu je treća runda koju je igrao 2017. godine.

Ako uspješno započne turnir u Sjedinjenim Državama, Đoković će u drugoj rundi odmjeriti snage sa boljim iz duela sunarodnika Lasla Đerea i Nemca Jana Lenarda Štrufa.

Đoković će se u Njujorku boriti za 100. titulu i 25. grend slem u karijeri. Ukoliko bude najbolji na Ju-Es openu, srpski teniser će postati tek treći u istoriji koji je došao do trocifrenog broja titula u singlu, a bolji od njega su samo Rodžer Federer sa 103 i Džimi Konors sa 109.

Pored Đokovića i Hamad Međedović je saznao ime prvog rivala. Mladom srpskom teniseru protivnik će biti Mađar Fabijan Marožan. Međedović i Marožan igrali su već ove jednom ove godine i srpski teniser je slavio u Štutgartu rezultatom 2:1. Pobjednik ide na boljeg iz meča Danil Medvedev - Dušan Lajović.

Ju-Es open, 144. po redu, počinje 26. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana