Poznat Đokovićev protivnik u borbi za finale Vimbldona

Nezavisne
Foto: Tanjug/AP

Poznati su svi polufinalisti ovogodišnjeg Vimbldona. Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu biće Italijan Lorenco Muzeti.

On je danas u posljednjem četvrtfinalu nakon velike borbe i pet setova savladao američkog tenisera Tejlora Frica sa 3:2. Po setovima je bilo: 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1  nakon više od tri i po časa igre.

Muzeti, inače 25. igrač na ATP listi igra sjajno u Londonu gdje je plasmanom u polufinale ostvario rezultat karijere. Iako je Fric lako dobio prvi set u nastavku smo gledali sjajno izdanje Italijana koji je sjajno riternirao, a osvajao je i one najvažnije poene sa osnovne linije. S druge strane, Fricovo najjače oružje servis nije bio na nivou predhodnih, pa smo vidjeli preokret Muzetija za 2:1 u setovima, pišu Nezavisne.

U četvrtom je Italijan imao prvi priliku da napravi brejk i tako dođe nadomak pobjede, ali je prosuo četiri brejk lopta, a odmah je uslijedila kazna, brejk Frica i poravnanje na 2:2.

Ipak, Muzeti je u petom setu odmah uspio da napravi brejk, a zatim i drugi što mu je donijelo miran završetak meča. Đoković i Muzeti su se do sada sastajali šest puta, a Novak ima pet pobjeda. Jedini put Italijan je slavio prošle godine na mastersu u Monte Karlu.

Polufinale između Đokovića i Muzetija igra se u petak. Istog dana u drugom polufinalu se sastaju Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana