Poljak ljut zbog povlašćenog tretmana Sinera: Uništen sam i šokiran

B92
Foto: Profimedia

Kamil Majhšak, poljski teniser, razočaran je zbog situacije oko doping afere u čijem centru je Janik Siner.

Majhšak, koji je trenutno na 168. mjestu svjetske liste, prošao je kroz težak period kada je u uzorcima njegovog testa pronađena nedozvoljena supstanca.

Poljak je u decembru 2022. bio pozitivan na četiri testa i shodno tome uslijedila mu je zabrana igranja u trajanju od 13 mjeseci.

Iako je dokazano da nije svjesno uzimao supstancu, već da je ona bila posljedica "zaraženog" suplementa koji je uzimao, udaljen je sa terena i uslijedio je težak period za njega. 

"Samo nekoliko sati prije izlaska na meč dobio sam veoma šokantnu i izuzetno bolnu vijest iz teniskog svijeta. Neću sad da ulazim u detalje zbog mog zdravlja i mentalnog stanja, ali činjenica da ne mogu čak ni nogu da stavim na teniski teren koji nije privatan za skoro svo vrijeme moje kazne, dok drugi normalno igraju i ostvaruju svoje snove, iako su bili u istoj situaciji, ne da mi mira", kaže Kamil.

On je jasno zamjerio teniskim organima da ne tretiraju sve igrače jednako.

"Potpuno sam uništen i šokiran. Dobro, možda nisam u pravu. Ali, koga briga šta kaže igrač koji je slabije rangiran", zaključio je 28-godišnji Majhšak.

On je počeo da igra te početkom godine i to od nule, jer je izgubio renking. Uspio je da dođe do 168. mjesta, a u kvalifikacijama za US Open ispao je u pos1ednjem kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana