Pavle Stoiljković i Anastasija Cvetković pobjednici Božićnih turnira u Beogradu

Tanjug
Pavle Stoiljković i Anastasija Cvetković pobjednici Božićnih turnira u Beogradu

BEOGRAD - Mladi srpski teniser Pavle Stoiljković osvojio je titulu na Point openu za igrače do 14 godina, pošto je u Beogradu savladao Slovaka Maksa Lorincika 6:4, 6:2, saopšteno je danas

U finalu ovog turnira u konkurenciji devojčica pobeda je pripala teniserki iz BiH Tei Kovačević, koja je u finalu bila bolja od Kineskinje Sun Ksinran 6:4, 0:6, 6:4.

Pobjednički pehar na Data-drajven lab open za igrače do 18 godina pripao je Srpkinji Anastasiji Cvetković, koja je u srpskom finalu pobjedila članicu TK Crvena zvezda Milicu Popovski 6:2, 6:0. U muškoj konkurenciji ITF turnira do 18 godina trijumfovao je predstavnik Grčke Andreas Mesis, koji je u finalu pobedio Mađara Janoša Major Arnoa 6:4, 6:3. U saopštenju se podseća da je Crvena zvezda bila domaćin Božićnih međunarodnih turnira iz kalendara Tenis Jurop i ITF. Na turnirima je učestvovalo 250 takmičara iz 31 zemlje, a više od 40 takmičara iz Srbije osvojilo je na ovim turnirima bodove za evropsku i svetsku rang listu.

"Razlog zbog kojeg trajemo deceniju i po, zbog kojeg iz godine u godine radimo na tome da ovi turniri budu bolji, jači, sadržajniji je upravo taj da naša deca osvoje važne i vredne međunarodne poene igrajući kod kuće. Ponosni smo na činjenicu da je čak 40 takmičara iz Srbije ove godine uzelo bodove na terenima Zvezde i da su gosti iz drugih zemalja bili zadovoljni uslovima takmičenja i gostoprimstvom.

Okrećemo se narednim izazovima, mnoštvu teniskih inovacija i turnira koje planiramo u 2024. godini u kojoj svi očekujemo da teniska turbina na našoj sceni dobije nove oblike i prosperitet", rekao je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana