Organizacioni odbor "Srpska opena": Sve spremno za spektakl, otvaranje kompleksa 12. aprila

GS
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA – Sportski kompleks u okviru Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci, u kome će biti održan teniski turnir „Srpska open“ , zvanično će biti otvoren 12. aprila.

Saopštio je to predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik  nakon sjednice Organizacionog odbora teniskog turnira "Srpska open" u Banjaluci na kojem je razgovarano o posljednjim detaljima vezanim za ovaj turnir.

Naglasio je da su na sjednici Organizacionog odbora teniskog turnira “Srpska open” definisane završne aktivnosti u vezi s turnirom.

-Izgrađeni kompleks za ovaj najveći sportski događaj u Republici Srpskoj i Banjaluci, koji će zvanično biti otvoren 12. aprila, nakon turnira ostaće našoj sportskoj zajednici - rekao je Dodik.

Banjaluka je spremna za najveći sportski događaj u regionu - teniski turnir “Srpska open”, otvaranje kompleksa je planirano nekoliko dana pred početak, a karte za finale su rasprodate za dva časa, istaknuto je nakon sjednice Organizacionog odbora turnira.

Predsjednik Organizacionog odbora “Srpska open” Bojan Vujić rekao je da se najveći grad Srpske svrstao u red najvećih svjetskih metropola organizacijom turnira koji će okupiti najbolje svjetske igrače i da sve protiče u najboljem redu.

-Očekuje nas veliki broj vrhunskih igrača, osim Đokovića nastupiće i Sten Vavrinka, Gael Monfis kao i Nenad Zimonjić. Sve teče po planu i veliko je interesovanje za ovaj događaj. Igrao sam na masters turnirima u Australiji i SAD i mogu reći da će organizaciono ovaj događaj biti na tom nivou - rekao je Vujić novinarima.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je "Srpska open" važan događaj za cijelu Republiku Srpsku.

- Današnji sastanak u Vladi bio jedan od finalnih, sada gledamo nijanse. Radimo modernizaciju svih putnih saobraćajnica. Grad Banjaluka je kupio i autobus na dva sprata, pa će biti omogućena besplatna vožnja za sve turiste i građanje. Cilj je da se turisti upoznaju sa čarima grada na Vrbasu - rekao je Stanivuković.

Istakao je da je ovo projekat od nacionalnog interesa.

- Sa ministrom unutrašnjih poslova smo razgovarali o zloupotrebi preprodaje karata, jer to nije u skladu sa propisima - kaže gradonačelnik Banjaluke.

Dodao je da će za ugostiteljske objekte biti i produženo radno vrijeme kao za vrijeme novogodišnjih praznika.

Predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović je rekao da je za ovaj događaj izdvojeno 30 miliona KM.

- Teniski turnir "Srpska open" donijeće Banjaluci i Srpskoj niz benefita - rekao je Milinović.

Naveo je podatak da je do sada bilo 200.000 upita za karte.

-Investicija će se isplatiti. Karte za finale rasprodate su za dva časa. Ostale su karte za „fan zonu” od pet maraka, a sa tim ulaznicama gosti će moći da prisustvuju mečevima na druga dva terena na kojima će se igrati turnir. Otvaranje kompleksa planirano je nekoliko dana prije početka turnira - rekao je Milinović.

Sjednica je održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora Bojan Vujić, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i ministri u Vladi Zora Vidović, Siniša Karan i Bojan Vipotnik.

“Srpska open” održava se u Banjaluci od 16. do 23. aprila. Za potrebe turnira pri kraju je završetak radova na najvećem teniskom kompleksu, sa centralnim terenom i kapacitetom od šest hiljada mjesta.

“Srpska open” je ATP turnir iz serije 250 i jedan je od najvećih u regionu, a Republika Srpska, odnosno Banjaluka za 11 dana ugostiće najbolje tenisere svijeta predvođene Srbinom Novakom Đokovićem, prvorangiranim igračem na ATP listi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana