Nova šampionka US Opena: Nastupa za Britaniju, ponosna na svoje srpsko porijeklo

G.S.
Foto: Skaj Sports

NjUJORK - Mlada britanska teniserka srpskog porekla, Mika Stojsavljević (14), postala je šampionka US opena u juniorskoj konkurenciji.

Supertalentovana djevočica iz Londona u velikom finalu savladala je Vakanu Sonobe iz Japana sa 6:4, 6:4 i tako ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Inače, Mika Stojsavljević rođena je u braku Srbina iz Velike Popine (mesto u Hrvatskoj) i Poljakinje, ali je cijeli život provela u Londonu. Tamo joj je i danas rezidencija, a u glavnom gradu Engleske najčešće trenira za velike turnire koji joj se nalaze u kalendaru. Rođena je 2008. godine, pa i naredne sezone može da igra juniorske turnire, prenosi Mondo.

Nastupa za Veliku Britaniju, ali ne krije da je ponosna na svoje srpsko poreklo, a uzori su joj Marija Šarapova i Novak Đoković.

„Marija Šarapova i Novak Đoković su oduvijek bili moji idoli. Marija me je osvojila svojim stilom igre i načinom na koji se ponašala na terenu. Inspirativna mi je bila i oduvijek sam se ugledala na nju. Onda Đoković, ja sam 'pola' Srpkinja, cijela moja porodica ga voli“, otkrila je Mika, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana