Novak u Indijan Velsu može oboriti još dva Federerova rekorda!

GS
Novak u Indijan Velsu može oboriti još dva Federerova rekorda!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je saznao rivale u Indijan Velsu, prvom Mastersu u sezoni, na kom će od 6. marta igrati prvi put još od 2019. godine.

Srpski teniser će u prvom kolu biti slobodan, dok bi u drugom mogao da se sastane sa Aleksandrom Vukićem iz Australije ili nekim kvalifikantom.

Može se reći da je Novak Đoković imao sreće na žrijebu, jer sa njegove strane nisu ni Janik Siner, ni Karlos Alkaras, ni Aleksander Zverev, a projektovani rival u polufinalu mu je Danil Medvedev.

Ipak, neće biti lako Đokoviću da se domogne šeste titule u Indijan Velsu, kojom bi oborio još jedan rekord. Naime, on i Rodžer Federer imaju po pet trofeja sa prvog Mastersa u sezoni, tako da bi se Novak novom titulom osamio na vrhu liste šampiona.

Takođe, Đoković može da postane i najstariji šampion Indijan Velsa. Trenutno to zvanje pripada Federeru, koji je titulu posljednji put osvojio sa 35 godina, sedam mjeseci i 11 dana. Đoković ima 36 godina, a 22. maja mu je rođendan.

Srbin bi u Americi mogao da popravi i procenat pobjeda (84,75% na turniru), kao i broj ukupnih trijumfa (skor 50-9, dok Federer ima 66-13).

Novak u Indijan Velsu juri i svoju 41. masters titulu, a turnir zvanično počinje 6. marta, prenosi SrpskaInfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana