Novak se plasirao u četvrtfinale

GS
Foto: Agencije

Sedmostruki prvak Vimbldona Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale pobjedom nad Dancem Holgerom Runeom sa 3-0 u setovima - 6:3, 6:4, 6:2. Meč je trajao dva sata i tri minute. Rival u narednoj fazi biće Aleks de Minor.

Četvrta pobjeda Novaka Đokovića nad Holgerom Runeom, treća zaredom u šest međusobnih duela, bila je nikad lakša, čini se.

Danac, koji je prije godinu dana bio četvrti teniser svijeta, a sada na 15. mjestu, nije pokazao da je još uvijek blizu povratka među najboljih deset na svijetu. Đokovića su više morili stomačni problemi, nego Rune.

Nadmoć u duelu nagoviještena je kroz niz od 12 poena na samom početku za ekspresnih 3:0.

Početkom drugog seta, Đoković je krenuo da se drži za stomak, ali se nije radilo o povredi mišića, već o nuždi za odlazak u svlačionicu. To je ujedno i period najboljeg Runeovog izdanja. Čim se Novak vratio sa pauze u svlačionici, uslijedio je brejk za 4:2 u drugom setu.

Đoković je propustio čak šest brejk i ujedno set lopti u devetom gemu da ranije okonča drugi set. Nije ga to pokolebalo, već je na svom servisu iskoristio sedmu set loptu za udvostručenu prednost.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana