Novak otkrio kada će se povući: Kad se dese još dve stvari, idem u penziju

GS
Foto: Agencije

PARIZ- Srpski teniser Novak Đoković ima 37 godina i peti put učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu. Od početka sezone podsjeća da je napad na zlatnu medalju, jedinu koja mu nedostaje, najveći cilj u 2024. godini.

Zbog toga je i mnoge stvari ove sezone podredio tome, pa ga ne brine što nema nijednu osvojenu titulu u kalendarskoj godini, iako su to mnogi iskoristili da potenciraju u prvi plan i da stoga tvrde da ne može do medalje.

Igrači njegovih godina već su završili karijere, ili se polako opraštaju, pa se stvorila i neobična navika da Đokovića stavljaju u isti koš sa Nadalom, Marejem... Uz uvažavanje kolega, Đoković je poručio da mu i dalje ne pada na pamet da se predaje i da će još dugo igrati tenis. Na zadovoljstvo svih nas, ali možda manje nekih drugih, piše Mondo.

"Ja ne razmišljam o penzionisanju, iako znam da bi mnogi voljeli da me vide u penziji i da se povučem. Alklaraz i Siner su sada mladi i najbolji su teniseri na svijetu, ja sam tu 15 godina i vidio sam mnogo smjena generacija. Mislim da je sjajno što su oni tu, ali mislim da je lijepo i što sam ja tu poslije 15 godina. Naravno kraj je bliži nego početak i nastaviću da se takmičim dok god ne budem više uživao", kazao je Novak Đoković čiji je bivši trener Goran Ivanišević čak najavio da možemo da ga očekujemo i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu.

A, da li znate da je Novak Đoković već rekao šta je "uslov" da se povuče?

Nisu to ni godine, ni povrede, u intervjuu za "L'Ekip" prošle godine, Nole je ispričao šta mu je neispunjeni san u sportu. U pitanju su dječački snovi, kao i svi mi, Đoković takođe ima sportske idole i istorijski susreti sa njima bi mu promijenili mišljenje o daljem igranju tenisa. 

Alberto Tomba je moj idol. Fantastičan tip, upoznao sam ga prvi put u Srbiji prije petnaestak godina. I dalje se sjećam toga. Bila je to večera na kojoj je bilo prisutno mnogo ljudi, sjedio sam do njega i bio neverovatno srećan zbog toga. A bio je toliko zabavan! Pričao je o svemu sa mnom osim o skijanju. A ja sam htio da saznam par tehničkih stvari. Rekao mi je nema priče o skijanju, hajde da pričamo o zabavama, o životu. Dogovorili smo se da ćemo jednog dana zajedno skijati, nadam se da će taj dan doći i da ću se vratiti na skije", kazao je uz osmijeh Novak Đoković, pa potom dodao:

"Igrao sam tenis sa Pitom Samprasom, treba još da skijam sa Tombom i da igram košarku sa Džordanom. Poslije toga mogu da se penzionišem iz svih sportova!", ispričao je Đoković koji je inače zaljubljenik u sve sportove, pa je najavio da će se truditi i da podrži sve srpske sportiste koliko može u Parizu.

A što se tiče penzije, možemo samo da poželimo da basket sa Džordanom i skijanje sa Tombom sačekaju što duže, može se to i u četrdesetim!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana