Novak Jaćimović krči put ka teniskoj eliti: Za dalji napredak potrebna podrška

Darko Dragičević
Novak Jaćimović krči put ka teniskoj eliti: Za dalji napredak potrebna podrška

BANjALUKA - Teniser Mladosti Novak Jaćimović krupnim koracima grabi naprijed! U proteklih mjesec dana osvojio je dvije titule na takmičenjima Tenis Evropa u dublu do 16 godina.

Uspjeh dodatno dobija na značaju ako se zna da je Novak mlađi od konkurencije. Nedavno je dobio priznanje od Teniskog saveza Republike Srpske kao najbolji igrač iz našeg saveza na nastupima u Tenis Evrope do 16 godina, a godinu dana ranije i kao najbolji igrač do 14 godina.

- Sva priznanja i uspjesi su mi dodatni motiv da nastavim sa kvalitetnim radom. U nastavku karijere želim da ostvarim još bolje rezultate a za to je potreban naporan trening - poručio je Novak koji se okitio titulama u Đakovu i Podgorici u paru sa Markom Čolakom i Danom Šarićem. Ipak za napredak nije dovoljan samo kvalitetan rad, već su potrebne i dodatne finansije. Jaćimović će uskoro preći u juniore i biće mu potrebna značajnija sredstva kako bi igrao željene turnire.

- Banjaluka je poznata kao grad sporta i nadam se da će prepoznati talenat i kvalitet. Slijedi nam najvažniji period Novakove karijere u kojem je potrebno da igra što više kvalitetnih turnira. Do sada smo se snalazili, pronalazili sponzore za pojedinačne turnire. Bilo je lakše dok se igralo u BiH. Sa uspjesima rastu troškovi. Smještaj, hrana, kotizacija, trener za sedan dana. Zbog toga nastojimo da nađemo sponzora koji bi nam pomogao u narednom periodu kako bi Novak imao normalne uslove za treninge, a on će uzvratiti rezultatima - ističe majka Svetlana Jaćimović.

Novak je dobio podršku premijera Radovana Viškovića za odlazak u Majami.

- Novak ima obećanje da će dobiti specijalnu pozivnicu saveza za neki od turnira u BiH i to još nismo iskoristili. Pred njim je veliki izazov i nadam se da je rezultatima pokazao da zaslužuje podršku. Planirali smo nastup na turnirima u Sarajevu, Doboju te u Albaniji. Ovom prilikom želim da zahvalim svim trenerima, posebno Bojanu Mičiću, kao i klubu Mladosti na podršci koju nam pružaju - dodala je Snežana.

Đoković za pamćenje

Novak Jaćimović je odrastao u Australiji gdje je trenirao sa idolom Novakom Đokovićem.

- Taj trening ćemo vječno pamtiti. Upoznati Đokovića je bio san, a toga se rado sjetimo. Evo i sad nakon što je Novak osvojio zlato na Olimpijskim igrama bili smo kao i svi ponosni na njega. Ne samo zbog uspjeha već što je uvijek bio i uz mlade tenisere - dodala je Snežana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana