"Nisam je okusio od 2010." Đoković nakon pobjede htio samo kocku čokolade

GS
"Nisam je okusio od 2010." Đoković nakon pobjede htio samo kocku čokolade

Novak Đoković je jedan od najboljih primera da disciplina, posvećenost i radna etika odvajaju elitne sportiste od onih prosječnih. Govoreći o načinu na koji se hrani i živi, srpski teniser je otkrio i jednu zanimljivu anegdotu u vezi sa čokoladom.

Oposebnom režimu ishrane najboljeg tenisera svih vremena govorilo se mnogo puta.

A koliko je Novak rigorozan i disciplinovan po tom pitanju, otkrio je na konkretnom primjeru

 U januaru 2012. pobedio sam Nadala u finalu Australijan opena. Meč je trajao pet sati i pedeset tri minuta – najduži meč u istoriji Australijan opena i najduže finale grend slem singla u Open eri

Mnogi analitičari su taj duel nazvali najvećim teniskim mečom svih vremena. Nakon što sam pobijedio, sjeo sam u svlačionicu u Melburnu. Želio sam samo jedno: da probam čokoladu. Nisam je okusio od ljeta 2010. Miljan mi je donio slatkiš. Odlomio sam jednu kockicu – jedan mali dio – i ubacio ga u usta

. Pustio sam da mi se otopi na jeziku. To je bilo sve što sam sebi mogao da dozvolim. To je ono što je potrebno da se dođe do broja jedan – rekao je Đoković, navodi Sportal.

Ako ste se nekad pitali koliko odricanja je neophodno da postanete ono što je Novak postao. Najbolji ikada, sa rekordne 23 Grend slem titule i porušenim svim ostalim teniskim dostignućima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana