Nikolinina ljubav prema Đokoviću jača od svih prepreka

Ivana Vinčić
Nikolina Stojčić
Foto: Ivana Vinčić | Nikolina Stojčić

BANjALUKA- Srpska open je trenutno najveći regionalni sportski događaj, a mnogima je i ispunjenje snova. Nikolina Stojčić (28) iz Prnjavora ima cerebralnu paralizu i cijeli svoj život vezana je za krevet i invalidska kolica, a najveću radost joj pričinjavaju upravo teniski mečevi.

Kako kaže omiljeni teniser joj je, naravno, svjetski broj 1 - Novak Đoković,  mada su joj pored njega dragi i ostali srpski teniseri.

Za “Glas” Nikolina priča da mnogo srećna što će imati priliku da uživo gleda svog omiljenog tenisera i da je to ispunjenje njenih snova.

 -Ni u najluđim snovima nisam mogla da sanjam da ću ikada imati priliku da gledam Novaka uživo i veoma sam srećna i uzbuđena što sam danas ovdje. Moj san da vidim Noleta se konačno ostvario- kaže ona.

Gledanje teniskih mečeva joj, naglašava, daje posebnu snagu i u njima uživa. Dodaje da je provela mnoge neprospovane noći prateći turnire koji se odigravaju u državama koje su u različitoj vremenskoj zoni od naše.

Život osobe sa invaliditetom nije lak, ali njeni brižni roditelji se trude da joj svaki dan učine što ljepšim.

-Nikolina je jako pametna i dobra osoba i mi kao njeni roditelji činimo sve što je u našoj moći da joj olakšamo monotonu svakodnevicu. Nina je strastveni fan kako Đokovića, tako i tenisa i učinili smo sve što je u našoj moći da joj ispunimo želju i da vidi svog omiljenog tenisera. Njena najveća želja je bila upravo ta da vidi Noleta kako igra tenis uživo i jako nam je drago sto je Srpska open pravo mjesto za to- kaže njen otac Branislav Stojčić.

Napominje da u prvi mah nisu uspjeli da obezbijede karte jer su se ekspresno rasprodale, ali da su vidjeli da je u prodaju pušten određen broj karta za osobe sa indvaliditetom i njihove pratioce.

-Veoma nam je drago što su organizatori mislili na sve detalje- navodi njena majka Mirjana.

Organizatori Srpska opena su obezbijedili posebno odvojena mjesta za osobe sa indvaliditetom na Centralnom terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana