Nevjerovatna Italijanka: U finalu Rolan Garosa i u singlu i u dublu!

B92
Nevjerovatna Italijanka: U finalu Rolan Garosa i u singlu i u dublu!

Jasmin Paolini, 28-godišnja italijanska teniserka, glavna je tema ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Trenutno 15. igračica svijeta je u srijedu okončala san talentovane Mire Andrejeve u Parizu i poslije dva laka seta (6:3, 6:1) prošla u finale singlova gdje je čeka trostruka šampionka Iga Švjontek.

To nije bilo dovoljno za Paolini koja je ponovo izašla na teren dan kasnije i izborila još jedno finale na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ona je u dublu sa sunarodnicom Sarom Erani nadigrala ukrajinsko-rumunski par koji čine Marta Kostjuk i Elena Gabrijela Ruse.

Loše je počelo za Italijanka nakon što su protivnice za samo 27 minuta osvojile prvi set uz jedan prepušten gem (1:6), ali je potom uslijedio veliki preokret. Paolini i Erani su najprije za sat vremena u drugom setu izjednačile (6:4), a potom bez većih problema i kompletirale preokret u setu odluke (6:1).

Njih dvije tek treba da dobiju rivalke u finalu. U drugom polufinalu igraju čak tri Amerikanke – Dolehajd/Kravčik protiv Gof/Sinjakove.

Paolini će već sutra na teren na meč finala singla sa Švjontek, a taj duel na "Filip Šatrijeu" neće početi prije 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana