Nenad Zimonjić se vraća tenisu i to u Banjaluci: Očekujte neočekivano

G.S.
Nenad Zimonjić se vraća tenisu i to u Banjaluci: Očekujte neočekivano

BANjALUKA - Proslavljeni srpski dubl igrač Nenad Zimonjić vraća se tenisu na ATP turniru Srpska open u Banjaluci jer želi da nastavi profesionalnu karijeru koju je prekinuo nakon operacije 2018. godine.

Tako će biti prvi teniser u istoriji koji će sa dva vještačka kuka igrati na profesionalnom nivou.

- Pre dve godine nisam mogao da igram na Srbija openu u Beogradu jer sam imao “kovid” pa želim sad da zaigram ponovo pred našom publikom, pogotovo jer smo uvek imali ogromnu podršku iz Republike Srpske. Biće mi zadovoljstvo da igram u Banjaluci gde nisam bio dugi niz godina - rekao je Zimonjić.

Teniski veteran je rekao da je jedan od razloga zašto se vraća - saznanje da može ponovo da igra na vrhunskom nivou, jer se osjeća odlično.

- Mogu da igram bez bolova, što je velika stvar i želim da vidim do kog nivoa mogu da dođem. Srpska open neće biti moj poslednji turnir, voleo bih posle da odigram još nekoliko turnira. Ne znam još tačno ko će mi biti partner u dublu i kad ću na teren. U subotu ću doći u Banjaluku, imaću par dana za adaptaciju - rekao je Zimonjić.

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije rekao je da će biti prvi teniser koji će pokušati da ostvari pobjedu na ATP turnirima sa oba vještačka kuka.

- Malo ljudi zna koje sam ja probleme sa kukovima imao i tokom karijere, jer nisam pričao o tome. Problemi sa kukovima su mi genetski i moj otac ih je imao. Biću prvi u istoriji koji će da igra sa dva veštačka kuka na profesionalnom nivou - rekao je Zimonjić. On je podsjetio da je uspio da ostvari nekoliko pobjeda na čelendžerima, ali nije na ATP turnirima i da bi volio da to bude baš u Banjaluci, gdje takođe nije došao do trofeja.

- Sigurno mi neće biti lako posle velike pauze, ali verujem da uz veliku podršku publike i uz dobrog partnera mogu da uspem u onome što želim . Očekujte neočekivano, niko u našem sportu nije igrao sa oba veštačka kuka, a nadam se da bi u skorijoj budućnosti mogao do trofeja u dublu u poznim godinama, slično kao Džon Mekinro koji je uspio da osvoji turnir u 47, ili Martina Navratilova u 49 - rekao je Zimonjić.

Kada je riječ o planovima poslije Srpska opena, naveo je da mu je cilj da se pripremi za Vimbldon.

- Da vidim da li mogu da igram na visokom nivou ili ne, posle toga ću znati šta i kako dalje - zaključio je Zimonjić.

Stiže i Troicki

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki dolazi u Banjaluku i to kao trener mladog Hamada Međedovića. On će da prati i ostale reprezentativce, a dolazi u petak

- Sjajno je za Banjaluku što je uspela da okupi takve zvezde. Očekujem zaista kvalitetan tenis i nadam se da će naši teniseri da prikažu dobre partije. Biću tu najviše zbog mladog Hamada, a svakako da ću pratiti i ostale reprezentativce - rekao je Troicki za RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana