Nemanja Todorić: Titula daje snagu za nove izazove

Milan Zubović
Nemanja Todorić: Titula daje snagu za nove izazove

BANjALUKA - Mladi teniser iz Banjaluke Nemanja Todorić nastavio je sa sjajnim partijama i godinu na izmaku ukrasio titulom na završnom mastersu igrača do 16 godina.

Po ugledu na ATP završni masters koji se godinama održava, završni masters u Doboju okupio je osam najboljih dječaka iz BiH uzrasta do 16 godina. Na putu do titule slavio je u tri meča. Prvo je pobijedio Nikšu Smiljanića iz Doboja, zatim klupskog kolegu Novaka Jaćimovića, da bi u finalu bio bolji od Amira Škrijelja rezultatom 6:3, 6:3. Tim trijumfom mladi Todorić odbranio je titulu osvojenu prošle godine na istom turniru.

- Mnogo teže je bilo odbraniti titulu nego je osvojiti prvi put. Na završni masters sam stigao kao branilac titule, što je mojim protivnicima bio dodatni motiv, ali nisam ni pomislio da se predam unaprijed, već sam razmišljao samo o odbrani pehara. Prvi meč bio je dosta naporan, ozbiljan rival, i morao sam dobro da se potrudim. Potom sam pobijedio kolegu iz kluba, a u finalu Amira. Nije bilo nimalo lako, ali je poslije tog napora radost bila još veća - rekao je Todorić za "Glas Srpske".

Priznao je da mu nova titula mnogo znači, a ove godine postao je i šampion BiH u istoj starosnoj kategoriji.

- Titula mi mnogo znači jer sam dobio na samopouzdanju i pokazao da prvi trofej nije slučajno osvojen, već da je plod mukotrpnog rada na treningu. To mi daje podstrek za dalji rad, da iduće godine budem još bolji i mnogo je lakše trenirati nakon pobjeda i osvojenih pehara - naveo je Todorić.

Dolaskom hladnijih dana neće biti turnira na otvorenom pa je pred Todorićem takmičarska pauza kao i jedna velika novina.

- Ide kraj sezone i više neću igrati turnire, već ću se posvetiti pripremama za zimska prvenstva u januaru kao i neke ITF turnire. Od iduće godine neću igrati u kategoriji do 16 godina, već prelazim u kategoriju do 18 godina, što će takođe biti veliki izazov. Svi najbolji igrači iz sadašnje kategorije preći će u novu, gdje me očekuju još bolji igrači, tako da će to biti nešto sasvim novo i izazovno. Jasno mi je šta me čeka, ali vjerujem da imam aduta da odgovorim - poručio je Todorić.

Slavljenici

Pored njega još dvoje tenisera iz Republike Srpske je trijumfovalo na mastersu. U konkurenciji teniserki do 16 godina najbolja je bila Nikolina Kovačević, članica TK Doboj. Kod dječaka do 12 godina najbolji je bio Nikola Golijanin iz Istočnog Sarajeva, a kod djevojčica je trijumfovala Amajla Kadrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana