Nadal: Velika je šansa da mi je ovo poslednji Rolan Garos, ali nije potpuno sigurno

Tanjug
Foto: Tanjug

PARIZ - Rekorder sa osvojenih 14 pehara u Parizu, španski teniser Rafael Nadal, rekao je danas da nije sto odsto sigurno da mu je ovo poslednje učešće na Rolan Garosu, ali da je velika šansa da tako i bude.

Nadal, koji sledeće nedelje puni 38 godina, poslednji put je u Parizu slavio 2022. godine, kad je u četvrtfinalu eliminisao Novaka Đokovića.  

„Velika je šansa da mi je ovo poslednji Rolan Garos, ali nije sto odsto, neću vam reći da je sto odsto, jer ne mogu da predvidim šta će se desiti. Nadam se da razumete, prošao sam dug proces oporavka, skoro dve godine patnje i oporavka od teške povrede. Bolje se osjećam nego pre mjesec i po dana, u to nema sumnje. Zato ne želim da zatvorim vrata i da kažem „sto posto. Dajte mi vremena, dajte mi mjesec i po, pa da vidimo kako ću se osjećati. Ne mogu da garantujem da je poslednji“, rekao je Španac na konferenciji za medije u Parizu.  

Nadal navodi da se fenomenalno osjeća na turniru koji je osvojio čak 14 puta između 2005. i 2022.  

„Uživam u svakom trenutku ovdje. Nevjerovatna podrška ljudi mi daje mnogo snage, ostaće mi to zauvek. Ovo je vjerovatno prva nedelja treninga od mog povratka da mogu da trčim kako treba, i to me ohrabruje. Na treninzima sam napredovao, pogotovo u smislu kretanja, ne osjećam ograničenja kada trčim u oba smjera. To mi znači mnogo u smislu pogleda u budućnost“, dodao je Nadal.  

Španac će u prvom kolu, u ponedeljak, igrati protiv pobjednika nedavnog mastersa u Rimu Aleksandera Zvereva.  

Poslednji put Nadal i Nemac su igrali baš na Rolan garosu, u polufinalu, kad je Zverev povredio skočni zglob i morao da preda meč.  

Nadal ističe da mu žreb nije bio baš naklonjen.  

„To je dio posla kad nisi nosilac, kao što ja sad nisam. Nikad se ne zna šta je imati sreće ili nemati sreće. Na papiru to baš nije najbolji žreb, jedan od najtežih rivala, osvojio je masters u Rimu. Pokušaću da budem spreman. Ovo mjesto je za mene magično, desile su se mnoge stvari koje nisam očekivao. Da u dubini duše nemam nadu da mogu da uradim nešto veliko, ne bih bio pred vama“, zaključio je Španac.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana